Sport

Tidligere VIF-spiller spurte fem leger om å få spille med ankelbrudd

Da Oilers-back Nicolai Bryhnisveen (27) fikk diagnostisert ankelbrudd ville han teipe og spille videre. Legestanden var ikke enig i planen hans.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oslo-gutten, som kom til Oilers fra Coventry Blaze før denne sesongen, bekrefter definitivt myten om hockeyspillere som ekstremt villige til å tåle smerte.

Han pådro seg et brudd uten å vite om det. Blant annet spilte han kampen mot VIF med brukket ankel før svarene på MR-bildene som etter hvert ble tatt var klare.

De viste brudd og backen fikk selvsagt straks beskjed om at han nå behøvde en pause for å la det gro.

LES OGSÅ: Oilers ble kjeftet på, men nå kommer de andre klubbene etter

Innom fem leger

Det øret hadde Bryhnisveen ikke planer om å høre på. Han gikk i stedet i gang med å prøve å finne en lege som ville la ham spille med brudd i ankelen.

– Jeg var vel innom fem leger. Blant annet laglege Morten Munkvik, radiologen på sykehuset, Olympiatoppen og Ole Fosse som jeg kjenner fra tiden i Lillehammer. Alle kom til samme konklusjon. Jeg måtte hvile, sier Bryhnisveen til RA.

Den tidligere landslagsmannen fortalte først historien i klubbens egen podkast – «Oilerspodden» denne uken.

– Det gikk egentlig greit å spille med bruddet, men det var risikoen som gjorde at de sa nei til meg. Jeg fikk beskjed om at jeg må hvile til det er helt grodd.

Oilers har i starten på sesongen slitt med skader blant backene. Foruten Bryhnisveen har Dennis Sveum og Tine Klofutar også slitt. Det førte til at Jørgen Kvål ble kalt hjem fra sitt låneopphold i Narvik.

– Men Bryhnisveen spiller mot Storhamar til helgen igjen, sa sportsdirektør Pål Higson til RA tidligere denne uken.

Slik går det nå ikke etter nye undersøkelser.

– Det blir ikke noe spill mot Storhamar. Bruddet har fortsatt ikke grodd helt. Bildene er bra, men det må gro helt ferdig før jeg for lov. En uke til på sidelinjen er det jeg forespeiles nå. Det er selvsagt irriterende. Jeg hadde veldig lyst til å rekke den kampen, sier hovedpersonen.

– Kjipt

Skaden har gjort at han kun står med fire kamper og null målpoeng så langt. Etter 42 poeng på 60 kamper i grunnserien for Coventry i fjor klødde han etter å komme godt i gang i Oilers.

Selv om laget har levert klubbrekord, med ni strake seirer fra sesongstart, har det selvsagt vært en irriterende opplevelse for en som gjerne ville vise seg fram.

– Veldig kjipt! Jeg får bare vente til jeg er hundre prosent frisk. Sånn er kjedelig, men gutta har vært veldig gode.

Med en uke igjen til Bryhnisveens retur beholder Oilers definitivt Jørgen Kvål i stallen litt til. Samtidig skjer det neppe noe med den siste utlendingsplassen nå. Pål Higson sa mandag til RA at denne skal være en sikkerhetsventil til jul.

Mer fra Dagsavisen