Sport

Tidligere VIF-keeper fortsetter i Schalke

Husker du mannen som voktet buret for Vålerenga i 2014-2015? Keeperen dro siden til USA og Sverige, men holder nå til i tysk toppfotball – der han nylig skrev under på en fersk toårsavtale.

Tidligere Vålerenga-keeper Michael Langer fortsetter i Bundesliga-klubben Schalke.

34 år gamle Langer spilte for Vålerenga i perioden 2014-2015. Han fikk 42 kamper i sin tid i VIF, ifølge altomfotball.no. Deretter dro han til Tampa Bay Rowdies i USA, før ferden gikk videre til svenske Norrköping. I 2017 skrev østerrikeren under for Schalke.

Nå er det klart at burvokteren blir i den tyske storklubben, der han fungerer som tredjekeeper. Den nye kontrakten løper til sommeren 2021. Han har fortsatt til gode å spille en eneste kamp for Schalke.

Les også: Her er VIF-spilleren som ble landslagssjef (DA+)

– Jeg er veldig stolt over å være del av denne klubben, sier Langer om kontraktsforlengelsen.

Han sier det ikke er vanskelig å motivere seg, tross mangelen på spilletid.

– Ikke i det hele tatt. Alle har en rolle å spille i et lag. Jeg prøver å spille min hver eneste dag, og jeg føler at jeg gjør det på en god måte, sier han til schalke04.de.

Han har begynt å tenke på livet etter den aktive fotballkarrieren.

– Jeg håper at jeg kan fortsette noen år til. Jeg har ikke hatt mange skader. Etter det vil jeg definitivt bli værende i fotballen. Det kan være som keepertrener, hovedtrener eller i en annen rolle. Det vet jeg ikke ennå, sier østerrikeren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen