Nyheter

Tidligere NHL-proff klar for MS: - Han har blitt forklart at det er en annen verden

David Booth har spilt intet mindre enn 530 NHL-kamper. Nå skal han hjelpe Manglerud Star til sluttspillet i Norge.

David Booth (35) har i alt ti sesonger i NHL for klubbene Florida Panthers, Vancouver Canucks, Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings.

Han har også tre sesonger i KHL for Admiral Vladivostok, Avangard Omsk, samt laget han representerte forrige sesong; Dinamo Minsk.

Nå er han klar for bunnstrid i den norske eliteserien, sammen med Manglerud Star som for øyeblikket ligger ti poeng bak Narvik på den siste sluttspillplassen.

Storhandel

I landslagspausen nå i november hentet MS inn amerikanerne Tony Bretzman og Craig Puffer. Like etter kom også Corey Elkins med erfaring fra AHL og finsk toppserie, samt tre kamper i NHL for Los Angeles Kings.

I forrige uke fulgte de opp med å hente inn nok en nordamerikaner, målvakten Brent Moran. Han fikk sin debut i 5-0-tapet borte mot Storhamar søndag.

En annen verden

Mandag ble det klart at Østensjø-klubben henter nok en amerikaner, og denne gangen sikter de enda høyere. 35 år gamle David Booth har hele 530 NHL-kamper på CV-en, samt 60 KHL-kamper (russisk toppserie), og 30 AHL-kamper (nivået under NHL).

- Både han og kona hadde veldig lyst til å komme til Norge. Han har blitt forklart at det er en annen verden enn NHL, men han gleder seg veldig til å spille i GET-ligaen, sier daglig leder i Manglerud Star Ishockey, Cecilie Olsen til Dagsavisen.

David Booth spilte forrige sesong for den hviterussiske klubben Dinamo Minsk i KHL. Der gjorde han to mål og en assist på 18 kamper. Sesongen før spilte han for Detroit Red Wings i NHL, og noterte seg for fem poeng (4+1) på 28 kamper.

For ti år siden leverte han sin beste sesong med 60 målpoeng (31+29) på 72 kamper for Florida Panthers i NHL.

I alt står han med 236 målpoeng på 530 kamper i NHL, 28 poeng på 60 kamper i KHL og 16 poeng på 30 kamper i AHL. Både i NHL, KHL og AHL har amerikaneren i snitt levert ett målpoeng i annenhver kamp.

I tillegg har han syv landskamper, og ett mål for USA.

Elkins hjalp til

Nå er han altså klar for norsk eliteserie, og Manglerud Star. Takket være MS-spiller Corey Elkins, som kom for et par uker siden, og markerte seg med scoring i 3-2-seieren over Lillehammer forrige søndag.

- Vi har kommet i kontakt med han gjennom Elkins. Han spilte i KHL i fjor, og NHL året før, og har ikke lyst til å gi seg med hockey enda. Som de (Elkins og Booth) selv sier; en isflate er alt man trenger for å spille ishockey, forklarer Olsen.

Hun håper den rutinerte løperen vil bidra med erfaring og kvalitet for å sikre Manglerud Star en plass i årets sluttspill.

- Vi tror han kommer til å bidra med mye rutine i et ungt lag, og ser frem til å få en med denne erfaringen til vårt lag. Han kommer til å bidra både offensivt og defensivt i jakten på sluttspill, avslutter hun.

For mange importer

Det eneste problemet er at MS nå står med åtte utenlandske spillere. Det er kun lov å bruke seks om gangen. Det betyr at noen enten må sitte på tribunen, eller må finne seg en ny klubb. To av Manglerud Stars utenlandske spillere er keepere (Fröberg og Moran). En av dem må se kampene fra tribunen, sammen med en av de utenlandske utespillerne. Sannsynligvis går dette utover Gustaf Berling eller Ludvig Steenberg, som begge er svenske.

Mer fra Dagsavisen