Tidenes mest elleville gullthriller

(Manchester C - Queens Park Rangers 3-2). Først var de seriemestere og QPR hadde rykket ned. Så var det omvendt. Men alle jublet til slutt.

Han oppsummerte det vel på den mest presise måten, Manchester City-kaptein Vincent Kompany:

- Vær så snill, aldri noe slikt igjen!

Da tenkte han naturligvis på den vanvittige, utrolige avslutningen på en fotballkamp som nærmest handlet om liv eller død. For med bare ti mann ledet QPR 2-1, og Manchester United var nok en gang seriemestere og fortsatt sjefen i Manchester da lagene løp og sparket seg inn i fem minutter overtid. Men så:

* Ett minutt på overtid steg innbytter Edin Dzeko til værs på Manchester Citys 16. corner i andre omgang og stanget ballen i mål.

* På tida 93,22 minutter fikk Sergio Agüero et klinisk rent treff og ballen føyk inn i QPRs korthjørne.

Spillerne eksploderte i gledeshyl. Manager Roberto Manci gikk bananas. Og framfor alt: Horden av blåkledde supportere på den fullsatte tribunene eksploderte i en ekstase vi sjelden har sett på en fotballbane.

Hadde troen

44 års ventetid var over. Manchester City var blitt seriemestere for første gang siden 1968-året da Harald og Sonja giftet seg og Lyn tok «The double» i norsk fotball.

Så lenge siden, altså.

Banen ble stormet. Mennesker som hadde grått og vridd sine ansikter i sorg, kunne etter noen magiske sekunder la gledestårene flomme fritt.

- Jeg sluttet aldri å tro på at vi kunne greie det, sier Vincent Kompany.

- For vi har gjort dette før. Vi gjorde det på overtid mot Tottenham og mot Sunderland, fortsetter han.

At Manchester City er et kunstig kjøpelag fnyser han av.

- Vi, spillerne, er ikke kommet hit for penger. Det er nonsens. Vi har kommet hit for at dette har vært drømmen, sier han.

- En crazy fotballkamp

Og etter de scenene som utspant seg etter 95 minutter med dramatikk, kunne vi se at han nok hadde rett. Dette var ekte idrettsglede der det ikke var et eneste pund i tankene til de nye herrene i Manchester.

Roberto Mancini og denne kampen kunne det vært skrevet ei bok om. Fra illsint gestikulering og fortvilelse på sidelinja, var det som mange tonn ble løftet fra de hardt pressede skuldrene i løpet av bare to minutter.

Dramaet

- Jeg har aldri sett eller opplevd noe lignende, puster han ut.

- Det er utrolig å tenke seg en finale som dette. Det er utrolig for meg. Det er utrolig for supporterne. Dette var en crazy fotballkamp. Men vi ønsket oss denne tittelen. Og vi fortjente den.

Dette var sjette gang at seriemesterskapet i England skulle avgjøres i siste serierunde. Og det så altså ut til at Manchester United skulle stikke av med sitt 20. ligagull. Og United hadde gullet i lomma helt til Sergio Agüero klinket inn matchvinnermålet for City tre minutter på overtid. Det skjedde etter det som trolig var den mest dramatiske ligainnspurten i engelsk fotballhistorie:

* 19 minutter: Manchester United tok ledelsen mot Sunderland ved Wayne Rooney og var da ligaleder.

* 38 minutter: Pablo Zabaleta sendte City i føringen mot QPR, og igjen ledet de lyseblå på målforskjell.

* 47 minutter: Djibril Cissé utlignet for QPR, og den røde delen av Manchester var igjen i føringen.

* 54 minutter: QPR-kaptein Joey Barton ble utvist og gjorde kampen vanskeligere for lagkameratene.

* 65 minutter: Mot alle odds scoret Jamie Mackie for QPR, og ligagullet syntes nesten tapt for City.

* 91 minutter: Innbytter Edin Dzeko utlignet for City på pasning fra David Silva.

* 93 minutter: Sergio Agüero hamret inn 3-2 etter pasning fra Mario Balotelli.

Dramaet var fullendt.

PS! I skyggen av gulldramatikken sikret Arsenal seg den viktige tredjeplassen etter 3-2 over West Bromwich, foran Tottenham som gjorde jobben med 2-0-seier over Fulham. Med tredjeplassen sikret Arsenal seg mesterligaplass.