Sport

Tidenes dyreste Manchester-derby

Den største duellen står kanskje mellom José Mourinho og Pep Guardiola, men spillerne de rår over gjør lørdagens Manchester-derby til tidenes dyreste kamp.

Av Eivind Brenhovd Holth

Ifølge Sky Sports vil de 22 spillerne kanalen antar vil starte lokaloppgjøret ha en samlet overgangssum på over 670 millioner pund. Det tilsvarer svimlende 7,3 milliarder kroner.

Med Paul Pogba, tidenes dyreste fotballspiller, har Manchester United betalt drøye 350 millioner pund for sine elleve spillere, mens Manchester City står for drøye 321 millioner.

De tre dyreste spillerne i United er nevnte Pogba (93,25 millioner), Anthony Martial (57,6) og Juan Mata (37,1). Hos City finner vi blant andre Kevin De Bruyne (54,5), John Stones (50) og Raheem Sterling (54,5).

Sky Sports mener El Clásico i november 2015 er kampen med den dyreste startoppstillingen før lørdagens Manchester-derby. Real Madrid og Barcelona hadde da betalt 562 millioner pund for to lag som blant annet besto av Gareth Bale (85,3 millioner), Cristiano Ronaldo (80), Luis Suárez (75), James Rodriquez (63) og Neymar (48,6).

Gratis spisstalent

Ironisk nok kostet stjernen det kanskje er knyttet størst forventninger til ettersom Sergio Agüero er suspendert – Zlatan Ibrahimovic – ingenting da United hentet svensken fra Paris Saint-Germain i sommer.

Marcus Rashford, som ble matchvinner borte mot Manchester City i fjor, har heller ikke kostet United mange pund. 18-åringen scoret hat trick for Englands U21-landslag mot Norge i midtuken.

– Hvis du får en spiller som Marcus, og han gjør det han gjorde i fjor, er han plutselig verdt 50 millioner pund. Det er en investering, sa Uniteds akademisjef, Nicky Butt, til Times tidligere denne uken.

Rashford åpnet målkontoen da han sikret tre poeng mot Hull i forrige serierunde. Spørsmålet er om han får tillit i det som blir hans første kamp mot byrivalen på hjemmebane.

– Han er en fantastisk spiller. Siden han begynte å spille på førstelaget, har han levert hver gang. Han var viktig forrige sesong, og han er allerede viktig denne sesongen, sier Mourinho til klubbens TV-kanal.

City-debutanter

Begge lagene stiller nesten fulltallig når slaget om Manchester står lørdag formiddag.

Et viktig unntak er åpenbart suspenderte Agüero, men Guardiola kan benytte seg av Claudio Bravo, Ilkay Gündogan og Leroy Sané for første gang. Vincent Kompany mangler kamptrening og spiller neppe.

Guardiola advarer imidlertid de som forventer fyrverkeri på Old Trafford.

– Det er det samme for José. Han trenger tid i sin nye klubb, og vi trenger tid. Men verden gir deg ikke tid lenger. Vi kommer til å jobbe videre med de vi har lyktes med og forsøke å forbedre det vi kan forbedre, sier Guardiola.

Mourinho kunne på sin side melde at Henrikh Mkhitaryan har ristet av seg skaden han pådro seg for Armenia forrige helg og at han kan velge fritt fra en helt frisk tropp. Også portugiseren forsøker å tone ned viktigheten av lokaloppgjøret som finner sted på et tidlig tidspunkt av sesongen.

– Denne kampen er det samme som Hull forrige uke, og det samme som Watford neste uke. Det er et lite pluss å spille mot en rival, så kan man sikre seg poeng det andre laget garantert ikke får. Det gjør det viktigere enn vanlig, sier Mourinho. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen