Tid for gjenfødelse

APEROPET: To tap på rappen mot kjipe motstandere har satt troen på prøve, men trofaste VIF-supportere lar seg likevel ikke rokke i troen idet vi går inn i årets påskehøytid.

Det er lov å si at vi gikk litt hardt ut her i forrige uke. Vunnet 2–0 over Mjøndalen og greier i en kamp der vi kunne scoret langt flere mål enn det ble. Vårt budskap var enkelt men godt. Endelig skulle Fotball-Norge oppleve frelseren, Vålerenga, og godene man vil nyte av at frelseren faktisk er fra Oslo Øst. Dette kom altså på trykk bare et par dager før fadesen i Kristiansund. Legg til tapet for Molde på onsdag, som spillemessig ikke var like fadese men der enkeltprofiler gjorde noen horrible valg, så er det lov å si at troen på frelseren har blitt satt noe på prøve.

Dette er akkurat sånn ting skal være. Breiale supportere av fotballaget som ofte svikter når de egentlig skal herje. Enkelte vil påstå at Vålerenga er en religion og hva er vel mer passende. Troen på Vålerenga er en prøvelse og Vålerengas veier er uransakelige.

Under KBK-kampen var det lite som minnet om det sprudlende Vålerenga-laget vi hadde sett en uke tidligere. Det var mye som minnet om Vålerenga. Alt fra nøkkelspillere som slo horrible feilpasninger, innlegg uten adresse, og et kompakt hjemmelag som på ingen måte var interesserte i å spille fotball. I tillegg var det den kjente følelsen av – og håp om – at vi faktisk kunne snu kampen i andre omgang, før den omgangen så vidt var i gang og vår nye mexicanske høyreback klarte å bli utvist. Det er sånn det skal være. Det er veldig Vål’enga.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Når vi nå har nevnt utvisningen. Er det ikke på tide at enkelte eksperter roer seg ned en smule? Jeg krangler ikke på avgjørelsen. Liten tvil om at gult er riktig i den situasjonen. Problemet kommer når flere av norsk fotballs mest kjente synsere mener taklingen kvalifiserer til direkte rødt og krever flerfoldige kampers karantene. Da krever jeg at vi får nye eksperter. Bare for at dere skal forstå hvor dumme dere høres ut. Svein-Erik Edvardsen er enig med dere. Mannen som utviste Bojan Zajic fordi Bojan blødde på albuen som landet i hodet på ham. Hva med å innføre karantene på eksperter etter dumme uttalelser? I dette tilfellet holder det med fem kamper. I Aperopet har vi jo litt gangsyn.

Ekspertene skal nok måtte stå til ansvar for sine uttalelser den dagen Vålerenga regjerer vårt fotballrike i all evighet. Kanskje allerede denne påsken. Enten du ser på gamle hedenske trosretninger eller de mer moderne abrahamittiske religionene så har påsken feiret tida for nytt liv og gjenfødelse. Vi følger Vålerenga, og vår påskefeiring involverer troen på hockeybøtter og fundamentet for eliteseriegull.

Kommentar: "Resultatene lyver ikke, Vålerenga" (Dagsavisen+)

Søndag, nærmere bestemt palmesøndag, er det ny sjanse. Vålerenga vender endelig hjem fra sin reise i ødemarken, også kjent som Møre og Romsdal. Vi breiale supportere er nok en gang sterke i troen. Når gutta ankommer Valle og Innspurten opp til stadion, tar vi dem imot som de forjettede frelserne de er. Vi dropper palmebladene og vifter i stedet med VIF-flagg som både er enklere å få tak i og langt mer fargerike.

Nå skal Tromsø få kjenne på kroppen de verste historiene som involverer påsken. Vi snakker både gamle og nye testamenter. Først skal de oppleve de sju landeplager, som faktisk er langt verre enn det folk som bor i Tromsø opplever på daglig basis. Vi holder ikke så mye lam eller sau generelt her i byen så derfor ofrer vi Tromsø-spillerne når vi skal male dørene med blod. Eller det holder vel med Daniel Berntsen. Han er jo litt lam. Den siste lidelsen de tilreisende spillerne og nordnorske tribunesliterne vil oppleve er mageverket etter å ha spist altfor mye påskegodt.

Til slutt, etter lang og hard prøvelse, feirer vi gjenfødelsen av Vålerenga som den regjerende fotballmakten. En utfordrer til årets seriemester og den evige kongen på haugen.

Tro oss. Vålerenga er påskens ekte budskap.

VIF-tilhengere skriver i Dagsavisen hver fredag under vignetten Aperopet.