Thons liveblogg: Manglerud Star - Vålerenga 6-4 (2-2, 2-2, 2-0)

Vi følger den andre treningskampen mellom Manglerud Star og Vålerenga.

Bilde 1 av 2
  • Der er kampen over og MS vinner 6-4. Det ble dårlig med noen sluttspurt fra VIF etter at Halmrast måtte gå i dusjen. Ordentlig bra temperatur i deler av denne kampen, og tidvis også god ishockey. Det er bare å glede seg til alvoret faktisk begynner. Det kan bli ordentlig helt. Så lenge man unngår ufine saker som den siste situasjonen her er det bare god underholdning. Takk til alle som fulgte denne livebloggen i kveld.
  • To minutter igjen av perioden. VIF vil ha minst en mann utvist resten av perioden, og sannsynligvis også resten av kampen.
  • Karterud gjør en fantastisk jobb. Får pucken i egen sone - holder Martinsen på avstand - og tar med seg pucken over hele banen og får avslutta. Grei redning for Haugen, men bra jobb av Karterud.
  • Utvisning til VIF (5 minutter)! Uff! Den er stygg og veldig unødvendig! Leo Halmrast med en fryktelig stygg knetakling på Jesper Öhrvall, som blir liggende før han til slutt må forlate banen.
  • 6-4! Steffen Thoresen legger en flippasning helt over til Joachim Engebråten Hermansen på høyre side. Pucken blir ltit for lang, men havner ute hos Thoresen igjen, som prøver seg fra nesten død vinkel, helt ute ved vantet og lurer pucken inn i nærmeste hjørne. Det ser faktisk ut som han prøver på det.
  • God mulighet for MS. Ratejczak får lagt pucken inn foran målet til Lunde Hermansen, men Breivold redder.
  • Kjempemulighet for VIF og Gunnarsson. Drar seg rundt Haugen som er litt ute av målet, men klarer ikke å lure pucken inn ved stanga.
  • Utvisning til MS! Sander Boroczky går etter Holm Larsen etter at pucken er spilt vekk. Ikke en voldsom takling, og dommerene tar heller ikke for den. Holm Larsen reagerer og Boroczky svarer med å slå kølla hardt mot kølla til Holm Larsen, og får to minutter. Temperatruen øker igjen.
  • 5-4! Der kom kveldens tredje for Manglerud Stars nysignering Jesper Öhrvall. Får muligheten fra høyre i overtallsspillet. Tar et par steg inn i banen og legger pucken langs isen forbi alt og alle, og inn i buret.
  • Utvisning til VIF! Martin Røymark får to minutter for krysstakling.
  • MS kjører kontra med Hallgren, som forsøker seg på snap-sida til Breivold, men den går i votten.
  • Svakt overtall av Vålerenga. Klarer ikke å etablere noe spill i offensiv sone i det hele tatt.
  • Utvisning til MS! Sander Boroczky får to minutter for interference.
  • VIF fulltallige.
  • MS med overtall første halvannet minuttet av denne perioden. Småfarlig styring fra Steffen Thoresen tidlig.
  • Da er vi i gang med tredje periode! Skal bli moro å se om dette fortsetter der det slapp i andre.
  • Spillerne forlater etter hvert isen, og de to kapteinene tar en liten prat før de også går i garderoben. Deilig med litt temperatur, men nå får lagene i hvert fall litt tid på å roe seg ned i hver sin garderobe. Det lover i hvert fall veldig bra for Oslo-derbyene i seriespillet.
  • Det blir litt tumulter på vei inn i garderoben. VIFs Leo Halmrast er tydelig irritert over et eller annet. Blir litt ampert mellom han og flere av MS-spillerne. Karterud tar praten med Martinsen og Trygg litt senere.
  • Andre periode er ferdig.
  • Utvisning til VIF! Brekke Henriksen får to minutter for sen takling på vei tilbake over isen.
  • Finstad lar Brekke Henriksen få smake det bak VIF-målet. Knallhard takling som sender VIF-spilleren, som slåss litt med Lunde Hermansen i sta, i isen.
  • Så er det Manglerud Star som kommer. Dårlig bytte av VIF gjør at Steffen Thoresen blir stående helt alene på VIFs blålinje, han får også pucken, men velger et slagskudd fra 6-7 meter, men rett på Breivold. Burde kanskje turt litt mer der veteranen.
  • Tre minutter igjen, og kjempesjanse til Vålerenga! Vinner duellene bak målet til MS, og Thomas Olsen får til slutt pucken. Fra kort hold får han en del nett å skyte på, men setter pucken til side for mål.
  • Pontus Finstad. Himmel og hav for en kamp han spiller. Gjør akkurat som han vil i øyeblikket. Drar seg forbi tre VIF-spillere og kommer alene med Breivold. Forsøker å dra ut han også, men Breivold er med på notene.
  • 4-4! Jesper Öhrvall utligner for MS. Kommer på en overgang ute på høyre side, men setter pucken i vantet bak målet. Deretter kjører en VIF-back inn i en MS-spiller foran målet og Breivold blir liggende flat på isen. Öhrvall plukker opp pucken fra pucken på motsatt side av der han avslutta, og lirker pucken forbi en sjanseløs Breivold.
  • Åtte og et halv minutt igjen av andre periode og Magnus Brekke Henriksen havner i en liten slåsskamp med Joachim Lunde Hermansen. Ser imidlertid ut som det var veldig god stemning i etterkant. Begge får en to minutters utvisning hver.
  • MS spiller bort pucken i offensiv sone, og Leo Halmrast får en fin mulighet, men skuddet blir blokkert.
  • 3-4! Kjetil Martinsen kommer fra høyresiden, og setter pucken på backhand i nærmeste hjørne. Den var viktig for kampen.
  • 2-4! Vålerenga får betalt for det gode presset, til tross for at målet er noe heldig. Pucken går til slutt via Jørgen Karterud, og i mål.
  • Vålerenga fortsetter å sette opp lange gode angrep i hvert eneste bytt. MS har mer enn nok med å komme seg ut av egen sone og kommer på noen beskjedne overganger.
  • 2-3! Vålerenga setter opp et langt angrep. Til slutt finner Martin Røymark rekkekamerat Tobias Lindström som får stå helt alene foran Lars Haugen. VIF-kapteinen gjør ingen feil og prikker pucken inn via tverrliggeren.
  • Begge lag har vært småfarlige det siste minuttet, men uten de helt store mulighetene. Fin åpning på perioden.
  • 2. periode er i gang. VIF setter trykket de første 50 sekundene før MS kontrer og Jesper Öhrvall kommer alene med Breivold, men VIFs unge målvakt redder.
  • Ove Sundelius står på benken til Manglerud Star i kveld. Litt spesielt ettersom fjorårets assistent egentlig ikke skal ha den samme rollen denne sesongen. André Lystenstøen er Manglerud Stars nye assistenttrener, men han er altså ikke her i kveld.
  • Da er første periode over og vi har fått fire scoringer. Morsom start på kampen med mål og gode muligheter til begge lag. Skuddstatistikk 9-12.
  • Finstad på farten igjen. Skjærer inn fra høyre og får avslutta, men denne gangen rett på Breivold.
  • Halvannet minutt igjen og VIF angriper med Halmrast og Oppøyene. Førstnevnte får pucken fra til Oppøyen, men pucken spretter litt av bladet. Godt bytt for øvrig av denne rekka.
  • Vesentlig artigere kamp enn hva de to lagene leverte på torsdag. Kanskje ikke bedre, men morsommere. Forrige torsdag måtte vi vente over 40 minutter på det første målet. Nå har vi fire før de første 20 er over.
  • Fem minutter igjen av første periode.
  • 2-2! Sørvik skyter fra blålinja og Haugen må gi retur. Den plukker Martin Røymark opp og pirker inn kampens fjerde mål.
  • Utvisning til MS! Steffen Thoresen får to minutter for roughing.
  • Joachim Engebråten Hermansen kommer til en god avslutning i løpet av overtallet, men en god redning av Breivold. Utenom det skaper MS lite. VIF fulltallige.
  • Utvisning til Vålerenga! Villiam Strøm får to minutter for roughing mot Kjetil Martinsen.
  • Joachim Engebråten Hermansen roter det til på offensiv blålinje, og VIF får muligheten til å kontre, men skuddet blir det aldri noe ordentlig ut av og Haugen blokkerer.
  • 2-1! Pontus Finstad scora to mål mot Vålerenga på torsdag, og nå er han i gang igjen. Lurer pucken inn under Breivold med et skudd litt ute fra venstre side.
  • 1-1! Det glipper bra hos Manglerud Star, og Colin Spaberg-Olsen smetter i mellom backene og kommer alene med Haugen. Der gjør han ingen feil, og utligner for VIF.
  • 1-0! MS tar ledelsen. Martinsen fyrer av, Breivold redder, men Öhrvall plukker opp returen, og tar kjøkkenveien til målet. Svenskens første scoring i MS-drakt etter overgangen fra Grüner.
  • Sander Boroczky med vertenes første avslutning for kvelden. Rett på Breivold.
  • Colin Spaberg-Olsen får en god mulighet umiddelbart, men treffer dårlig på tversoverpasningen og skuddet går rett på Lars Haugen.
  • Vi er i gang!
  • Knappe ti minutter til kampstart. Landslagssjef Petter Thoresen er observert i hallen. Sønnen Steffen på is for MS i dag.
  • Velkommen til Manglerudhallen og den treningskampen mellom Manglerud Star og Vålerenga. Lagene møttes for nøyaktig én uke siden, på nøyaktig samme sted. Den gang vant MS 3-2 etter straffeslag.
    Noe som derimot ikke er nøyaktig det samme er de to troppene.
    Hjemmelaget mangler Didrik Nøkleby Svendsen og Mathias Trygg.
    Vålerenga mangler Alex Sundberg, som var bra i forrige kamp. Heller ikke Steffen Søberg er på plass i kveld. Han pådro seg en strekk mot slutten av forrige kamp, og Tobias Breivold Johansen steppet inn, og fikk blant annet kjørt seg ganske kraftig i straffeslagskonkurransen. Bedre forutsetninger for unggutten i kveld når han får starte kampen.