Nyheter

«Tett på Grorud» dag seks: Sparepære og gardintrapp

Assistenttrener Danny Mankowitz måtte trene lage med sparepære-hatt, og styreleder Richard Pedersen har snekra på mediatårnet. Slik var dag seks på Grorud.

Denne uka følger vi Groruds A-lag i fotball fra innsiden. Håpet er å forstå mer av hva som ligger bak suksessen klubben har hatt de siste sesongene, og samtidig gi et innblikk i hverdagen til alle i, og rundt klubben. 

Siden Eirik Kjønø tok over klubben for tre sesonger siden har det vært en endeløs rekke med oppturer for drabantbyklubben. I sin første sesong ble laget nummer tre i 2. divisjon og i 2019 rykket de for første gang opp til 1. divisjon. Nå ligger klubben på 7. plass i Norges nest øverste divisjon. Hvordan er det mulig? Det skal vi prøve å finne ut av. Samtidig som vi ønsker å gi dere et innblikk i hverdagen midt i Groruddalen. 

###

Dag 6

Det er dagen før kampdag på Grorud og man begynner å merke at spenninga øker på klubbhuset …

Nei da, det er bare sånn man sier. Tonen er like lett og ledig i dag, som den har vært siden onsdag. Men et snev av alvor henger i lufta. Når det skal det.

Vi starter dagen i dag som vanlig med hovedtrener Eirik Kjønø og assistenttrener Johan Gjønnes. Det diskuteres fotball. Fra landet og internasjonalt.

Men så dukker Richard Pedersen opp. Han har skada seg, og går litt haltende.

«Jeg holder på i mediatårnet og skal forsøke å gjøre taket vanntett. Så strakk jeg meg litt for langt til den ene sida, og så gikk gardintrappa den ene veien og jeg den andre veien. Jeg tror jeg har fått strekt noe», sier Pedersen, men som alltid med et smil.

«Han har bygd hele mediatårnet vet du. Det er det som er sjukt», sier assistenttrener Gjønnes.

«Da sparer vi penger», supplerer Kjønø.

###

Styreleder Richard Pedersen forklarer Johan Gjønnes og Eirik Kjønø hva som skjedde da han skulle snekre på taket til mediatårnet søndag formiddag. Foto: Haakon Thon

Sparepære på huet

Neste på timeplanen er et møte med trenerne der de går igjennom kampplanen mot Ranheim. Den kan vi dessverre ikke røpe for mye av, men at Grorud kommer til å våge i morgendagens kamp er det ingen tvil om. Det er litt alt eller ingenting-mentalitet på Grorud denne søndagen.

Det vi derimot kan referere er trekningen internt i trenergruppa der taperen denne gangen måtte ha på seg en hatt som ser ut som en sparepære. Dette er noe de gjør før hver trening dagen før kamp. Men straffen varierer.

Ett og ett navn trekkes opp av en kurv, og navnet som ligger igjen til slutt må ha på seg hatten til treninga er ferdig.

Spenningen stiger i takt med at lappene forsvinner. Hovedtrener Eirik Kjønø brøler av glede da hans navn blir trukket ut fjerde sist.

Til slutt står vi igjen med to lapper. På den ene står navnet til materialforvalter Espen Johnsen, på den andre står navnet til assistenttrener Danny Mankowitz.

Det er liten tvil om hvem de ønsker skal få den.

«Vær så snill og trekk Espen nå», sier Kjønø før den siste lappen forsvinner ut av kurven.

Den siste lappen trekkes, og der står det … Espen.

Rommet bryter ut i ellevill jubel, med unntak av assistenttrener Danny Mankowitz, som blir rasende.

Men det er lite å gjøre. Straffen må tas, og den ser ut til å smerte.

«Tar du smittevernsreglene der inne på spillermøtet da, Danny?», spør Kjønø.

«Jeg skal ikke si en dritt der inne nå», er det klare svaret fra Mankowitz.

Her får du hendelsen i bilder:

###

Eirik Kjønø frykter sparepære-hatten. Det gjør ikke assistenttrener Johan Gjønnes, som vet han slipper.

###

Her er Eirik Kjønø fri, og vet at han slipper å bære hatten. 

###

En spent Danny Mankowitz før den siste lappen skal trekkes. 

###

Her er det klart at assistenttrener Danny Mankowitz taper, og må bære hatten. 

Hovedtrener Eirik Kjønø og assistenttrener Johan Gjønnes jubler etter at assistenttrener Danny Mankowitz tapte loddtrekninga, og måtte gå med en sparepære-hatt under spillermøte og trening søndag.
###
###

På vei inn til spillermøtet må han også bære den kledelige hatten, og spillerne ser ut til å kose seg nesten like mye som trenerkollegaene med Mankowitz sin nye hatt.

###

Danny Hansen

Ute på feltet er imidlertid ikke alle spillerne like fornøyde.

«Tar du bilde av han idioten nå?», kommer det fra en av spillerne.

Rettere sagt; fra Preben Mankowitz. Sønnen til Danny.

«Ikke skriv Danny Mankowitz a. Skriv Danny … Hansen, eller noe», sier han før han jogger rolig ut på banen.

Flere av spillerne håper på at bildene av Danny Hansen vil pryde en av Dagsavisens nettsider, og det kan vi svare bekreftende på at det vil. Samtidig forsøker Hansen å snike seg unna et hvert forsøk vi gjør på å ta et bilde av han. Men pressen hviler aldri, og det blir til slutt uunngåelig.

«Det er lett å ha en seriøs trening med han der», sier Kjønø med et smil, i det treninga er i ferd med å begynne for alvor.

«Men jeg syns du kler den da, Danny. Du ser helt vanlig ut med den egentlig», erter han videre.

Danny har for lengst innsett nederlaget, men kanskje vil han få sin oppreisning i morgen. I form av tre poeng hjemme mot Ranheim.

###

Mer fra Dagsavisen