Sport

Testen på om Skeid er et opprykkslag

Er Skeid kapabel til å ta Norges nest øverste nivå? Midt i første VM-helg får vi et foreløpig svar.

For søndag møtes nummer en og to i 2. divisjons avdeling B. Og Skeid og Hødd har det til felles at de begge har spilt i den øverste ligaen. Begge har vunnet cupen. Begge har en fotballhistorie som aldri blir tatt fra dem.

Skeid har åpnet denne sesongen svært overbevisende og hjemmestatistikken på Nordre Åsen kan ikke bli bedre: Fire seire av fire mulige, 13-0 i målforskjell. Ubeseiret i serien og dermed naturlig tetposisjon på tabellen. Kun fire innslupne mål, der tre av dem har betydd poengtap. Det er også en sjelden statistikk.

Men Hødd er også ubeseiret og har heist seg de siste ukene. Denne uka presset de Bodø/Glimt i 4. runde i cupen og var en tapt straffesparkkonkurranse fra kvartfinale.

Tom Nordlie har skapt et aggressivt Skeidlag som kan presse høyt lenge og som har målscorere i mange posisjoner. Dessuten har de et bunnsolid forsvar foran den nye keeperen Emil Fiskvik som altså ikke har sluppet inn mål i seriekamper i år. Kun Vålerenga har klart å score i obligatorisk kamp på Nordre Åsen i år (2-1 i cupen).

Skeids styrke er også en usedvanlig bred stall. I kampene opp mot seriestart kunne Skeid ofte stille med to forskjellige ellevere. Fordelen med dette er at laget i hovedsak ikke blir svekket av innbyttene. Ofte tvert i mot. Fjorårets toppscorer David Tavakoli ble skadet rett før seriestart og mistet mye av vårsesongen. Da sto andre spillere fram.

Det var ventet at ressurssterke klubber som Arendal, Bryne og Vidar skulle kjempe i toppen i denne avdelingen. Det kan selvsagt fortsatt skje fordi ingen lag har stukket fra. Eksempelvis kom ikke Skeids første borteseier før sist helg (5-1 over Brattvåg). Bak Skeid er Oslolagene KFUM og Kjelsås også med og slåss om tetposisjonene.

Hødd har ikke fullt så bred stall som Skeid, men de har eliteserieerfaring i Magnus Myklebust og de har en smart trener i Sindre Eid som kjenner klubbkulturen i Hødd. De har alltid vært en del av norsk toppfotball der 2. divisjon er definert på laveste trinn.

Skeid - Hødd søndag klokka 14.00 avgjør ingenting, men den gir oss det nærmeste vi kan kalle årets første seriefinale på dette nivået. Med seier er Hødd ny serieleder. Med tap kan vi ane et Skeidlag som kan rykke fra.

Mer fra Dagsavisen