Nyheter

Tavakoli sikret poeng i KFUM-debuten

(Notodden - KFUM Oslo 1-1.: David Tavakoli kom inn til sin KFUM-debut etter pause mot Notodden. En halvtime senere satt hans første for Ekeberg-klubben. Med det hjalp han også gamleklubben Skeid.

Etter en tam førsteomgang borte mot Notodden søndag kveld valgte KFUM-trener Jørgen Isnes å ta av Yannis Moula. Inn kom David Tavakoli, til sin første kamp for KFUM, etter overgangen fra Skeid. Bakrunnen for at KFUMs redningsmann startet på benken var følgende:

Da stod det allerede 1-0 til Notodden etter en scoring av Martin Brekke i det 20. minutt, og Notodden var for øvrig det laget som hadde skapt de fleste sjansene før pause.

– Vi visste at det ville bli en kamp hvor de ville ligge tett. Blir veldig vanskelig når vi mister ballen enkelt og de kontrer inn ledelse, skriver Jørgen Isnes på melding til Dagsavisen etter kampen i Notodden.

Bedre etter pause

KFUM så bedre ut fra første spark på ballen i andreomgang, og presset mot Notodden var tiltagende gjennom hele omgangen. Tavakoli fikk sin første mulighet et kvarter før slutt, da han satte hodet til på et innlegg. Kun en god Espen Vasby i Notodden-målet forhindret utligning.

– Responsen etter pause var god ettersom vi angrep mer på sidene og kom til farligheter med blant annet Tavakoli i boksen. I tillegg flyttet vi Lars over høyre for å få en ren høyreside med innleggsføtter. 1-1 scoringen er et resultat av nettopp dette, sier Isnes.

For fire minutter etter Tavakolis første mulighet var det nettopp på høyre det skjedde. Robin Rasch fant Stian Sortevik, som la en smart pasning mot bakerste stolpe, i kjent stil dukket målsniken David Tavakoli opp, og nyervervelsen fikk en enkel oppgave med å skli inn utligningsmålet. Et veldig fortjent et sådan.

– Hvorfor startet ikke Tavakoli?

– David har trent med oss denne uka og vi ønsker å få han ordentlig varm på feltet. I tillegg spilte gutta såpass godt sist at det var natrulig at de fikk en ny kamp, sier Isnes.

– David er solid den omgangen han spiller, legger han til.

Hjalp Skeid også

KFUM presset på for et seiersmål, men et destruktivt og svært lavtliggende Notodden holdt unna, og dermed ble det med ett poeng for KFUM. Det var muligens to mindre enn de hadde håpet på mot et Notodden-lag som før runden lå ett poeng foran Skeid, som ligger på kvalikplassen for nedrykk, og to foran Strømmen på direkte nedrykk.

Sånn sett var scoringen til Tavakoli viktig også for gamleklubben Skeid, i kampen for å overleve i 1. divisjon.

God form

– Vi trykker Notodden tilbake, men de er skumle på deres kontringer. Nå har vi vunnet de tre siste hjemmekampene våre og uavgjort borte på de fire siste. 3-4-0, opplyser Isnes, og legger til:

– Det er gode tall, men vi er selvfølgelig skuffet over ett poeng i den situasjonen vi er i. Men nok en gang god moral ved å komme tilbake.

Til tross for at det kun ble ett poeng på KFUM innehar de fremdeles fjerdeplassen på tabellen. Ni poeng bak Sandefjord på trejdeplass, og Start på andreplass (direkte opprykk). Mens ned til Sogndal på sjetteplass (siste kvalikplassen), og Kongsvinger på sjuendeplass er det kun tre poeng.

Neste kamp blir særdeles interessant. Da tar nemlig David Tavakoli imot gamleklubben Skeid på Ekeberg. Men det er først om to uker.

1. divisjon fotball menn søndag, 21. runde:

Notodden – KFUM Oslo 1-1 (1-0)

438 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Brekke (20), 1-1 David Tavakoli (79).

Dommer: Nordisk utveksling.

Gult kort: Martin Holmen, Notodden, Mansour Gueye, Robin Rasch, KFUM Oslo.

Øvrige resultater:

Sandefjord – Sandnes Ulf 3-1, Tromsdalen – HamKam 2-5, Raufoss – Nest-Sotra 2-1, Ull/Kisa – Strømmen 2-2, Aalesund – Jerv 4-0.

Spilt lørdag: Skeid – Kongsvinger 0-2, Start – Sogndal 1-0.

Mer fra Dagsavisen