Sport

Tavakoli reddet Skeid-poeng på overtid. KFUM-spillerne var ekstremt skuffet

(Skeid - KFUM Oslo 1-1. Lenge så det ut til at KFUM skulle gå seirende ut av Oslo-derbyet på Initlity, men tre minutter på overtid dukket Skeids målsnik opp, og sikret ett poeng til hjemmelaget.

Bilde 1 av 8

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det ble intenst, tøft, og til tider svært ampert mellom hovedstadens to 1. divisjonslag, Skeid og KFUM på Intility Arena søndag. Da kampen var over var ingen av leirene spesielt fornøyd med sluttresultatet, etter at Skeid fikk med seg ett poeng, tre minutter på overtid.

– Vi burde hatt tre poeng her. Vi er klart best syns jeg, og farligst. Men vi har vel vårt ellevte stolpetreff i år. Vi må vinne jevne kamper, det gjorde vi ikke i dag heller. Men det er klart når det er så seint så er vi fornøyd med at vi får med oss poeng, for det var ytterst fortjent, sier Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen.

– Hvis de skulle hatt tre poeng, skulle vi hatt seks poeng

KFUM, som tok ledelsen med et hodestøt etter et hjørnespark på tampen av førsteomgang, og så lenge ut til å ta med seg alle tre poengene. Derfor var ikke KFUM-trener Jørgen Isnes heller spesielt fornøyd etter kampslutt.

– Deilig å se at Skeid jubler som de har fått tre poeng, og vi er ekstremt skuffa over å få ett. Det viser egentlig forskjellen på laga, forklarer Isnes da Dagsavisen møter han et kvarter etter kampslutt.

Han trengte noen minutter med egne spillere før han snakket med pressen.

– Hvordan er stemningen i garderoben?

– Gutta er dritskuffa, selvfølgelig. Det skulle vært tre poeng, det er ikke noe å lure på en gang. Skeid er ålreit de altså, de henger bra med, og det er en jevn fotballkamp. Men det er måten det skjer på, forklarer Isnes.

– Nordlie mener de hadde fortjent alle poengene?

–  Hvis han mener at de skulle hatt tre poeng så skulle vi hatt seks, kontrer Isnes alvorlig.

Tar selvkritikk 

I kampen mellom KFUM og Skeid på Ekeberg i fjor ble det hett mellom de to trenerne. Det ble det tidvis også i søndagens kamp. Spesielt en situasjon der Isnes ble stående og holde ballen litt lenge i påvente av et innkast, og han tar litt selvkritikk.

– Unødvendig av meg å stå med ballen så lenge, så jeg skjønner at folk reagerer. Sånn er det, sier Isnes.

– Både du og Tom fikk fjerdedommeren til å løpe noen meter i dag?

– Ja, han gjorde det. Det er fint det. De må gjøre noe de også, svarer Isnes med et lite smil.

Nok et dødballmål imot

Før kampen sa både KFUM-trener Jørgen Isnes, og kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen at dødballer både for, og imot kom til å bli viktig. Skeid har vært svake på defensive dødballer, men gode på offensive. Og dødballer skulle vise seg å bli avgjørende også i kveld. På tampen av førsteomgang fikk KFUM hjørnespark, og veteranen Jørgen Hammer steg til værs og dunka ballen i nettet med panna.

– Vi spiller dem egentlig ut, og så er det en dødball i mot, og da scorer de. Vil du ha scoring mot Skeid om dagen så er det bare å fikse en dødball, sier Skeid-spiss David Tavakoli til Dagsavisen etter kampen.

Før det hadde Skeid blant annet hatt et skudd i tverrliggeren ved Johannes Nunez Andres Godoy, som kun var en liten, men svært viktig hånd fra KFUM-keeper Knut Skjærstein fra å gå inn, mens KFUM hadde hatt en fet dobbeltsjanse tidlig i kampen ved Kristian Brix og Dadi Dodou Gaye der ingen klarte å lure ballen forbi Idar Nordby Lysgård.

KFUM-keeper Skjærstein fikk også litt å gjøre i den andre omgangen. Men stort sett var det avslutnigner fra distanse han måtte håndtere, og det gikk fint.

KFUM, som hadde en ledelse å ri på, skapte også småfarligheter. Blant annet var Tore Sørås svært nær ved å skli ballen i mål på bakerste stolpe, nok en gang etter en dødball, i form av et frispark.

Morten Berre-stil

Skeid presset på mot slutten av kampen, men maktet ikke å skape de helt store sjansene. Før et frispark, tre minutter på overtid. Ballen havnet hos Henning Tønsberg Andresen, som fikk avgårde et skudd, men igjen sto Skjærstein i veien. Returen havnet imidlertid i beina på David Tavakoli, som i ren Morten Berre-stil var på rett sted til rett tid, og lurte ballen inn over streken, til elleville jubelscener.

– Det var veldig deilig, men jeg tenkte ikke så mye på den scoringa da. Jeg ville bare komme igang igjen for jeg trodde det var mer enn ett minutt igjen. Nå i ettertid kunne jeg jo like gjerne bare feira. Kampen var jo over like etterpå, ler Tavakoli.

Lettelse

Også Tom Nordlie var lettet over at Skeid fikk utligninga. Han var imidlertid ikke like opptatt av at Skeid skulle sette i gang fort igjen.

– Det var deilig at den kom på slutten. Du ser jo innstillinga til gutta, de henter jo ballen og vil score en til. Det var ikke jeg så opptatt av, smiler Nordlie.

– Jeg syns det er fortjent. Jeg syns vi greier å forstyrre dem mye. På en svær bane syns jeg ikke Kåffa får noe rytme i spillet. Sortevik får ikke dominre. Mawa gjør ingenting, så jeg syns vi hadde fortjent å vinne, legger han til.

Men han ergrer seg samtidig litt over at Skeid stadig slipper inn mål på dødballer, og samtidig sliter med å score spillemål framover på banen selv.

– Dere sliter litt med å skape sjanser, til tross for at dere har en del offensivt spill?

– Det mangler rytme på siste tredjedelen, det er det som er vanskeligst i fotball. Litt for lite innlegg, og litt for lite løp inn i boksen. Og så må vi få gjort noe med disse dødballene, sier han og poengterer at han synes Skeid har fått litt dårlig betalt sålangt i sesongen.

– Vi må prøve å snu det. Det er ingen dårlige lag i OBOS, og ingen som er Barcelona heller, så alle kampa er jevne. Vi har fått dårlig betalt, forteller han.

Ensomt på topp

Tavakoli er også enig i at det mangler litt offensivt. Men han klarer ikke helt å forstå hvorfor.

– Jeg er helt enig med deg, det kladder litt på siste tredjedelen. Vi har trent mye på det de siste ukene, også kommer vi i kamp og så vikrer det som vi blir nervøse og ikke vet hva vi skal gjøre. De der relasjonene våre er ikke helt der de bør være. Vi bør kunne såpille en ball uten å se hvor motspillerne våre er hele tida. Det bør være såpass innarbeida når vi trener fem ganger i uka.  Så jeg er helt enig, vi har en vei å gå der så ting sitter offensivt. Blir litt ensomt på topp i blant, og da blir det ikke all verdens av sjanser, forklarer han.

– Ekstrem skuffelse

KFUM hadde mindre ball enn mange kanskje hadde sett for seg på forhånd, og Tavakoli mener han så et slitent KFUM-lag mot slutten av kampen.

– Kåffa ble jo redde og satt inn femte stopper. De var ikke helt med de siste minuttene. Det ropte de selv. Hadde vi fått en fem, seks minutter til her så tror jeg vi hadde fått en stor sjanse. Om vi hadde satt den vet jeg ikke.

Til tross for dette skapte ikke Skeid all verden, og KFUM så ut til å ha OK kontroll. De hadde også et par muligheter til å kjøre kontring, som ikke ble utnytta på best mulig måte. I stedet for kom dødballen, og baklengsmålet imot.

– Det er ikke noe sjokk det. Det er tidspunktet det kommer på. Vi kan ikke se så «shaky» ut. I det 90. minutt må du kanskje ofre deg mer enn du gjør i det 80. eller 70., og det gjorede vi ikke. Det er flere baller som ligger der som vi burde ha fått unna, forklarer KFUM-sjefen.

Isnes mener uansett at ett poeng hadde vært for lite mot Skeid. Da var det spesielt ergelig at det hele røk på overtid.

– Hadde det blitt 1-1 her uten mål på overtid så hadde vi fortsatt vært skuffa. Vi går for tre poeng, men det er klart når den kommer på overtid i tillegg blir det en ekstremt stor skuffelse, sier han, og fortsetter:

– Gutta kasta ting i garderoben når de kom inn, det er et godt tegn. Det viser at det er ekstremt skuffa. Og så skal smilet være på plass igjen på mandag, lover KFUM-sjefen.

Skeid-spiss Tavakoli ser ikke helt hvordan KFUM kan være så skuffa over resultatet som de ga uttrykk for. Han mener, i likhet med Nordlie, at det var fullt fortjent at utligningen kom.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor Kåffa er misfornøyd med det. Jeg skjønner at de er misfornøyd siden vi scorer i det 93. minutt, men bortsett fra det så føler jeg at vi kanskje burde vunnet den kampen her. Vi føler vi spiller dem ut av rytmen sin. Kåffa er jo kjent for å ha mye ball, og det har dem ikke i dag, legger han til.

KAMPFAKTA

Skeid – KFUM Oslo 1-1 (0-1)

Intility arena: 910 tilskuere.

Mål: 0-1 Jørgen Hammer (44), 1-1 David Tavakoli (90).

Dommer: Sivert Amland, Kringlebotn.

Gult kort: Johnny Per Buduson, Skeid, Moses Mawa, Jørgen Hammer,, Olav Øby , Tore Sørås, KFUM Oslo,

1. divisjon fotball menn søndag, 11. runde:

HamKam – Aalesund 1-2, Jerv – Sandnes Ulf 0-0, Notodden – Sandefjord 0-2, Skeid – KFUM Oslo 1-1, Sogndal – Strømmen 4-2, Tromsdalen – Nest-Sotra 2-2, Ull/Kisa – Raufoss 5-1.

Spilt lørdag: Kongsvinger – Start 4-2.

Mer fra Dagsavisen