Tarik matchvinner da AIK tok langt steg mot seriegull

(Eskilstuna - AIK 1-2). Tarik Elyounoussi scoret det avgjørende målet da AIK tok et kjempesteg mot svensk seriegull ved å slå Östersund borte tross en tidlig utvisning.

Av Sjur Natvig

AIK fikk en fryktelig start på den viktige kampen da Enock Kofi Adu allerede etter tre minutter satte knottene i låret på hjemmelagets Rewan Amin. Dommeren dro opp det røde kortet, og gjestene måtte spille nesten hele kampen i undertall.

Det stoppet ikke AIK, som koblet grepet om kampen med to raske mål i første omgang.

I det 30. minutt nådde Panajotis Dimitriadis høyest på et hjørnespark og nikket inn ledermålet. Noen minutter senere doblet Elyounoussi ledelsen. Den norske landslagsspissen hogg til da Andreas Andersson ga retur på Henok Goitoms skudd, og i det 34. minutt sto det 2-0.

Hjemmelaget virket rystet og greide ikke å omsette sitt tallmessige overtak i sjanser, men etter pause gikk det bedre. Da ble AIK satt under press, men likevel lot reduseringen vente på seg.

I det 79. minutt skapte Per Karlsson ny spenning da han nikket ballen i eget mål. Selvmålet ga Östersund energi, og utligningen lå i lufta i spennende sluttminutter. AIK holdt unna og har fire poengs luke til IFK Norrköping med to serierunder igjen å spille.

Vinner AIK over Sundsvall søndag hjemme på Friends Arena, er gullet i boks.

Malmö henger med i kampen om bronse etter å ha slått Örebro 4-0. Andreas Vindheim ble byttet ut halvveis i 2. omgang av en kamp der Marcus Antonsson, Carlos Strandberg, Romain Gall og Eric Larsson scoret målene.

Malmö er på femteplass, men det er bare to poeng fram til Hammarby på tredjeplass og ett til Häcken. (NTB)

Allsvenskan fotball torsdag, 28. runde:

Östersund – AIK 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Panajotis Dimitriadis (30), 0-2 Tarik Elyounoussi (34), 1-2 Per Karlsson (selvmål 79).

6531 tilskuere.

Rødt kort: Enoch Adu (4), AIK.

Tarik Elyounoussi spilte 88 minutter for AIK.

Malmö – Örebro 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Marcus Antonsson (6), 2-0 Carlos Strandberg (28), 3-0 Romain Gall (56), 4-0 Eric Larsson (85).