Sport

Tårene er tørket til semifinalen

(Brasil-Norge 19-21). Kari Aalvik Grimsbø lot tårene renne fritt. Hun har tørket dem i god tid til morgendagens semifinale mot Sør-Korea.

LONDON (Dagsavisen): Håndballjentene leverte et snuoperasjon som vil bli klassisk. Og keeperen som ikke fikk starte, må ta hovedæren. Etter å ha vartet opp med imponerende 64 i redningsprosent, var det ikke rart det var Kari jentene takket etter gårsdagens eventyr av en kvartfinale. Selv var hun for overveldet til å kunne sette ord på følelsene rett etter storkampen.

Karis superspill reddet Norges gullhåp. Intet mindre.

Stor opplevelse

- Jeg synes dette er så stort. Det var en stor opplevelse å få spille kvartfinale i OL, og at det endte godt til slutt. Og oppleve den helomvendingen laget gjorde. Nå er vi der vi skal være, sier hun.

Kari har alltid vært nummer to, og sett andre ta imot hyllesten når det har gått veien. Nå er det hennes tur til å være den mest omsvermede.

- Jeg har jobbet hardt over lang tid, og kjempet for spilletid. Derfor er det er det deilig å få det. Men jeg forholder meg fortsatt til den rollen jeg har, som er å sitte på benken, og bli kastet utpå om det trengs. Det er det jeg har vært god på, og det skal jeg fortsette med, sier hun beskjedent.

Da Kari ble kastet innpå etter rundt 20 minutter av første omgang, var hun mentalt og fysisk klar.

- Jeg lever meg slik inn i kampen, at jeg spiller kampen, selv om jeg sitter på benken. Og jeg snakker hele tida med de på banen, som om jeg selv er der ute. Det er det som gjør meg klar, sier den nyutdannede fotografen til Dagsavisen.

- Jeg tenker hele tida at kampen er lenger enn den er, for på den måten å forberede meg til neste skudd og redning, sier hun.

Keepervalget

For var det opplest og vedtatt at Katrine Lunde Haraldsen var Norges førstemålvakt. Nå er rollene byttet om, selv om det var Katrine som startet mot Brasil.

- Det var en del diskusjon rundt hvem av de to som skulle starte kampen. Og vi landet på Katrine. Men jeg skjønte relativt fort at jeg måtte bytte, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagsavisen.

Katrine er mer avhengig av at forsvaret foran henne fungerer bra. Da er hun på sitt beste.

- Siden Kari alltid har vært bak Katrine, har hun gjerne kommet inn når det ikke fungerer i forsvar, og for Katrine. Derfor er ikke Kari like avhengig av at de foran henne fungerer, sier keepertrener Mats Olsson til Dagsavisen.

Hvem av de to som starter i semifinalen, er ikke avgjort.

- Det blir avgjort kvelden før. Det er mange parametere som spiller inn, som motstander, dagsform og taktikk, sier keepertreneren, og legger til at trenerteamet er suverene i uttaket.

- Vi som skal spille er ikke med i den diskusjonen, sier Kari.

Fant seg selv

Det var ikke mange som så for seg norsk seier etter første omgang, og da Brasil startet med to mål til rett etter pause og ledet 15-9, trodde de fleste at det var «exit Norge».

- Vi fant oss selv, sier Kari. Uten å ha en bedre forklaring på det.

Men en forklaring finnes, som jentene viste da de kom inn på presserommet, stilte seg opp på rekke, og på signal blottet magen, hvor det sto skrevet «Norges lagånd».

- Vi har skrevet det med sprittusj, så det kommer til å stå der til etter finalen, sier Heidi Løke, og røper at det var Camilla Herrem som var initiativtaker til stuntet, som et svar på kritikken som har kommet mot laget.

Og som et symbol på Norges lagånd, som har tatt jentene til semifinalen i OL.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen