Sport

Eksperter: Kylian Mbappé tar over tronen etter Messi og Ronaldo

Kylian Mbappé hjalp Frankrike til VM-gull i en alder av 19 år. Nå tror flere eksperter at han tar over for Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Mbappé tegnet seg på scoringslisten da Frankrike slo Kroatia 4-2 i VM-finalen i Moskva. Etterpå ble han kåret til turneringens beste unge spiller.

– Mbappé er spilleren som kommer til å vinne Ballon d’Or i årene som kommer. Uten tvil. Jeg håper min gamle klubb prøver å hente ham. Han har linken med Paul Pogba også, sier fotballekspert og tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand, ifølge BBC.

Hylles

Ferdinand støttes av tidligere stopperkollega på det engelske landslaget, tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

– Mbappé er en superstjerne. Han er den neste store, etter Messi og Ronaldo. Han har en utrolig hurtighet, sier Carragher til The Telegraph.

Messi (31) og Ronaldo (33) har ikke vunnet VM. Dét har altså Mbappé gjort allerede.

Jürgen Klinsmann er full av lovord om den unge Paris Saint-Germain-stjernen.

– Det ser ut som om Mbappé har spilt på det franske landslaget i ti år, og jeg tror det kommer mye mer fra ham. Kanskje kommer han også til å ha stor påvirkning på overgangsmarkedet, nå som Ronaldo har gått til Juventus, sier den tyske legenden Klinsmann, som viser til at Mbappé i lang tid har blitt koblet til spanske Real Madrid.

Didier Deschamps håper eleven kan få flere VM-gull på CV-en etter hvert.

Henry og Trezeguet

– Mbappé er bare 19 år gammel, som Thierry Henry og David Trezeguet var i 1998. Jeg håper Kylian klarer å vinne VM flere ganger, men det finnes ingen garantier, poengterer Frankrike-trener Deschamps, ifølge The Independent.

– Men én ting er sikkert: Livet til Kylian og resten av spillerne blir aldri det samme etter dette, tilføyer Deschamps, som selv vant VM-gull som spiller i 1998. Han, Mário Zagallo (i 1970) og Franz Beckenbauer (i 1990) er de eneste som tidligere har trent et lag til VM-gull etter å også ha vunnet som spiller.

Mer fra Dagsavisen