Sport

Tar nye grep for Thorkildsen-comeback

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har startet jobben med å løfte Andreas Thorkildsen til topps igjen. Steinene rundt spydesset skal snus.

Hansen satt på ærestribunen under friidretts-NM søndag. Dagen før gikk spydfinalen for menn. Den ble vunnet på vel 72 meter. Thorkildsens mesterskapsrekord er over 90 meter.

– Jeg vet at han har vært skadd og nok ikke sagt til alle oss hva det har vært. Jeg hadde en lunsj med ham rett før jeg dro til Zürich (EM). Han var veldig motivert for å komme tilbake. Det er hyggelig, sier Hansen til NTB.

Andreas-samtaler

– Vi har i dag morges (søndag) snakket sammen om hvordan vi skal angripe situasjonen rundt Andreas. Jeg kommer til å ha en samtale med ham om ikke lenge. Der vil jeg si at vi ønsker å hjelpe ham best mulig slik at han kommer tilbake på det nivået der han bør ligge. Vi må vurdere hele bildet rundt ham. Der ligger det jo mye, sier Hansen.

– Min følelse er at Andreas er innstilt på å være med på dette.

Dermed blir det trolig en omfattende evaluering av Thorkildsen og støtteapparatet rundt ham.

Spørsmålene blir sannsynligvis blant andre disse:

Hvordan skal den enkelte bidra?

Bør det hentes inn tilleggskompetanse?

Ned

Spydkasteren tapte VM som storfavoritt i 2011. Etter det har karrieren vært en nedtur med skuffelser, ofte svake resulter og skader.

Han valgte å droppe EM i sommer.

– Vi har Henrik (Ingebrigtsen), men Andreas er veldig, veldig viktig. Han har tross alt vært der (på toppen) før, sier Hansen.

Thorkildsen er nesten utilgjengelig for mediene. Dette sa han da EM-forfallet ble kjent:

– Det er ingen annen utvei enn å erkjenne at utfordringene med hoften er så krevende at jeg må avslutte sesongen nå. Det er frustrerende å ha smerter som hemmer meg og som vi ikke finner ut av. Jeg har trent godt både i forkant av sesongen og gjennom sommeren, men får dessverre ikke uttelling for treningsarbeidet.

– Nå ser jeg fram til å få diagnostisert problemene og få behandling som gjør at jeg kan komme tilbake i trening med tanke på neste sesong. (NTB)

Mer fra Dagsavisen