Tapte årets første treningskamp for Mjøndalen

(Mjøndalen - Vålerenga 2-1). Trenerjakten i VIF fortsetter. Men vikarierende hovedtrener Haakon Lunov var fornøyd med det han så i årets første kamp, tross tap.

MJØNDALEN (Dagsavisen): Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen hadde ikke noe nytt  fortelle om trenerjakten lørdag kveld.

Når en ny pave er klar, meldes det via røyk fra pipa i vatikanet. De har ennå ikke lagt i peisen på Valle.

– Tidsplanen ligger fast. Vi skal ha ny trener på plass før avreise til Portugal om en uke, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Derfor var det vikarierende hovedtrener Haakon Lunov som styrte laget fra sidelinja på Consto Arena, der VIF tapte serieavslutningen 0-1 for to måneder siden.

To forskjellige omganger

Mjøndalen styrte 1. omgang, Vålerenga 2. omgang, men begge lag mønstret vidt forskjellige lag i de to omgangene.

Odin Thiago Holm ble VIFs målscorer rett frør pause da han satte inn en returball i det åpne målet. Dermed fikk lagets yngste spiller årets første mål.

Tonny Brochmann og Fredrik Brustad scoret målene for hjemmelaget. Seiersmålet kom mot spillets gang da VIF kjørte kampen etter pause.

– Vi fikk vist fram noe av det vi jobber med på trening og 21 mann fikk spille. Da er vi i gang. Det er mye å jobbe med, men det skal det være på denne tida, sier Haakon Lunov til Dagsavisen.

Før pause dominerte Mjøndalen der de kom lett fram på VIFs venstreside.

Etter pause overtok VIF med et nytt lag. Christian Borchrevink kom til mange innlegg fra høyresiden og vi likte pasningsfoten og drivet i Osame Sahraouis spill. Men da hadde også Mjøndalen skiftet ut de fleste.

Nye midtstoppere

VIF mønstret nye midtstoppere ettersom trioen Johan Lædre Bjørdal (ble syk på kampdag), Jonatan Tollåas Nation (i opptrening) og Markus Nakkim (skadet) ikke var tilgjengelige.

Felipe Carvalho skal formelt også være i stallen, men han var ikke i Mjøndalen. I følge VIF-ledernes kryptiske beskjeder kommer han på trening på Valle mandag.

Derfor fikk vi se Brage Skaret og Ivan Näsberg være midtstoppere før pause, mens Amin Nouri og Fredrik Holme spilte 2. omgang. Nouri var den eneste sammen med Deyvor Vega som spilte hele kampen (back i første), mens Holme markerte seg med stor fysikk og fart.

– Vi har mage spennende unggutter her nå, tolv av dem som spilte er fra stor-Oslo. Det er kamp om plassene på laget, og det skal det være, sier Lunov, som kom hjem med laget fra treningsleiren på Kypros natt til fredag.

Kommende uke skal laget trene på Valle før avreise til neste treningsleir med kamper i Portugal.

Om Lunov er trener også da?

- Der får du som vanlig ingen kommentar, gliser vikaren.

Hansen: - Jeg bor i Mjøndalen

Noen synes Mjøndalens trener Vegard Hansen burde stå på lista over trenerkandidater  til VIF?

– Sier du det? Nei, det har jeg ikke hørt noe om. Jeg bor og jobber i Mjøndalen, svarer Vegard Hansen om det.

Han bor til og med på stadion.

Hansen var overrasket over høyt tempo i kampen, særlig i 1. omgang, Da var Mjøndalen kraftig dominerende og rett etter 1-0 scoringen hadde de en avslutning i tverrliggeren. Vi talte 6-2 i målsjanser til Mjøndalen før paiuse, mens VIF og særlig Peter Michael hadde fire sjanser etter hvilen. En litt mer skjerpet Michael burde scoret to ganger.

PS. Også Herolind Shala og Erik Israelsson var skadet og kunne ikke spille. I tillegg var Ousmane Camara syk.

Mjøndalen - Vålerenga 2-1 (1-1)

Consto Arena: Ca. 300 tilskuere (ingen fra Klanen?)

Mål: 1-0 Tonny Brochmann (28), 1-1 Odin Thiago Holm (45), 2-1 Fredrik Brustad (62).

Dommer: Rohit Saggi.

VIF startet slik:

Kristoffer Klaesson - Amin Nouri, Brage Skaret, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Magnus Lekven, Felix Horn Myhre - Devor Vega, Odin Thaigo Holm, Aron Dønnum - Matthias Wilhjalmsson.

2. omgang: Kjetil Haug - Christian Borchrevink, Amin Nouri, Fredrik Holme, Oskar Opsahl - Mohammed Abu, Osame Sahraoui, Brede Sandmoen, Deyvor Vega, Bård Finne, Peter Michael.