Daniel-André Tande er på 4.-plass etter første omgang i søndagens verdenscuprenn i Zakopane.

Tande skuffet i Zakopane med sjuendeplass

Daniel-André Tande ble nok en gang statist da polske Kamil Stoch vant hoppfesten på hjemmebane.

Kamil Stoch lå på femteplass etter 1. omgang, men ingen klarte å svare på hans finalehopp på 131 meter under vanskelige forhold i Zakopane. Han vant med 1,6 poeng foran tyske Andreas Wellinger.

Det var Stochs fjerde strake seier i verdenscupen, og han økte med det sin ledelse i verdenscupen.

Jevnt renn

Tande hoppet 132 meter og var 2,7 poeng bak ledende Richard Freitag etter 1. omgang. I sitt finalehopp fikk han bare 129,5 meter og falt ned til sjuendeplassen med 278,5 poeng i det jevne rennet.

Tyskerne leverte nok en gang en solid laginnsats med Freitag på tredjeplassen.

Andreas Stjernen hadde et oppløftende prøvehopp og landet på 124 meter i sitt første hopp. Han økte med en meter i finalen, og med 263,8 poeng ble han nest beste nordmann på 19.-plass.

Anders Fannemel har slitt en del denne sesongen og hopper under kategorien småpent. Han fikk 125,5 og svake 115 meter søndag. Det holdt til 30.-plass med 240,1 poeng.

Ingen av de andre norske hopperne klarte å ta seg til finaleomgangen. Tom Hilde ble nummer 36 etter et hopp på 119,5 meter.

Hoppsko

Johann André Forfang var så uheldig å hekte hoppskoen sin i bommen på toppen. Dermed fikk han ingen god utkjøring. Han måtte nøye seg med 116 meter, som holdt til 42.-plassen.

Joachim Hauer dalte allerede ned på 112 meter og hadde bare to mann bak seg på resultatlisten. (NTB)