Sport

Tamt og kjedelig mellom Sverige og Danmark

(Sverige - Danmark 0-0). VM-testen ble tam og kjedelig. Nå venter danskene på at Åge Hareide tar ut den endelige VM-troppen søndag.

Av Egil Sæther

Verken Sverige eller Danmark imponerte, og ingen av de VM-klare lagene maktet å score i møtet på Solna lørdag kveld. Ikke var de særlig nærme heller.

Sverige skremte ingen. Det gjorde heller ikke Åge Hareides Danmark, som helt klart led under savnet av stjernen Christian Eriksen.

– Dette var ikke den beste kampen vi har spilt, men den var fin å ta med seg inn mot VM, sa Sveriges Emil Forsberg til TV 4.

Sverige skal opp mot Sør-Korea, Tyskland og Mexico i gruppespillet i VM. Der kommer de nokså sikkert spille med minst mulig risiko i forsvar, akkurat som de gjorde mot Danmark.

Sverige slapp ikke danskene en eneste gang, og de jobbet, jobbet og jobbet for hverandre. Ingen svensker trenger å uroe seg for at det kollektive bakover ikke trenger å sitte.

– Jeg synes at vår organisering bakover satt som den skulle, sa Sveriges landslagstrener Janne Andersson.

Det offensive er det langt mindre behagelig å snakke om. Spredte angrep her og der er ikke egnet til å skremme noen.

– Jeg ønsker å se mer framover. I 2. omgang ble vi slitne, sa Andersson.

Danmarks keeper Kasper Schmeichel ble testet for alvor første gang da det var spilt 64 minutter, men skuddet til Martin Olsson havnet midt i armene hans og var av det ufarlige slaget.

Danmark skjøt også med løskrutt. For andre gang spilte Danmark 0–0. Det endte målløst også mot Chile i mars.

Veteranen Michael Krohn-Dehli klarte ikke å fylle skoene til Christian Eriksen. Tottenham-spilleren ble hjemme i Odense fordi hans kone venter barn.

Pione Siste hadde kampens beste sjanse etter en halvtimes spill, men Sveriges keeper Robin Olsen fikk slått til hjørnespark.

– Sverige er vriene å spille imot og vanskelig å bryte ned. Jeg mener at vi spilte en god kamp. Vi har stabilitet i det defensive, og det er viktig. Hvis vi ikke kan score selv, er det i hvert fall viktig at ikke motstanderen scorer, sa landslagstrener Åge Hareide. (NTB)

Landskamper fotball menn lørdag:

Thailand – Kina 0-2 (i Bangkok), Latvia – Estland 1-0 (i Riga), England – Nigeria 2-1 (Wembley i London), Østerrike – Tyskland 2-1 (i Klagenfurt), Sverige – Danmark 0-0 (i Solna), Montenegro – Slovenia 0-2 (i Podgorica), Belgia – Portugal 0-0 (i Brussel), Irland – USA 2-1 (i Dublin), Island – Norge 2-3 (i Reykjavik).

Senere kampstart: Mexico – Skottland 02.00 (søndag, i Mexico by).

Mer fra Dagsavisen