Talentene trigger Lagerbäck

Erling Braut Haaland smiler og ler på landslagstreningen på Ullevaal. Lars Lagerbäck ser mulighetene med et landslag han kan fortsette med.

Ungt, talentfullt og fremtidsrettet. Det er de tre ordene som frister Lars Lagerbäck til å fortsette som norsk landslagssjef, enten vi kommer til neste års EM-sluttspill eller ikke.

To kamper, seks poeng

– Ja, det er klart. Dette laget har veldig mye fremtid i seg. Så får vi se om jeg føler meg for gammel, sier Lars Lagerbäck foran årets siste landskamp på hjemmebane.

Færøyene kommer fredag kveld til en arena svensken aldri har tapt på som sjef for Norge. Han har kun tapt der som sjef for Island.

Og det er ikke tema å tape for Færøyene. Tvert i mot, han skal ha seks poeng mot Færøyene og Malta (mandag), så er sannsynligheten stor for at det ikke holder til avansement og da venter playoff i slutten av mars.

Ny sentrallinje

Men Lagerbäck må se lenger enn det også. Og grunnene til at han er blitt så glad i dette laget er all ungdommen han har rundt seg.

I Kristoffer Ajer, Sander Berge, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland ser han en ny sentrallinje vokse fram.

Når EM er over, starter kvalifiseringen inn mot VM i Qatar i 2022. Når det mesterskapet spilles er Lagerbäck 74 år.

– Bare et tall, er beskjeden han har fått fra blant andre Joshua King.

– Jeg lover et svar snart, men nå må vi ta disse to kampene først, sier Lagerbäck.

Han må klare seg uten Martin Ødegaard, men han kan kanskje få se målmaskinen Erling Braut Haaland score sitt første mål på A-landslaget.

Han har hamret inn scoringer i østerriksk liga og mesterligaen. Og på det norske U21-landslaget.

Men Lagerbäck minner om at det er hard kamp om spissplassene. – Vi skal prøve å få til tingene som gjør at vi kan lykkes i omspillet, sier han. Og Haaland er med i de planene.

Kampstart Norge - Færøyene fredag er 18.00 på Ullevaal stadion.