Sport

Talentduellen

Grorud-trener Eirik Kjønø (29) er verdenst tredje yngste trener på proffnivå. Likevel er han ikke yngst i 1. divisjon.

Mandag møter Grorud-trener Eirik Kjønø noe så sjeldent som en trener som er yngre enn ham selv. På benken til Strømmen finner vi nemlig verdens yngste fotballtrener på profesjonelt nivå, Ole Martin Nesselquist (27).

– Hva syns du om det, Kjønø?

– Det liker jeg dårlig altså. Jeg er jo den tredje yngste treneren på proffnivå i verden, men bare den nest yngste i ligaen. Det er kjipt, ler Kjønø da vi slo på tråden dagen før kampen mot Strømmen.

Det gir imidlertid Kjønø en sjelden fordel; rutine.

– Spillerne er yngre, men treneren er eldre, så jeg får ta ham på rutine, sier Kjønø til Dagsavisen.

Til tross for at ingen av trenerne har bikket 30 år, har de likevel møttes flere ganger.

– Det er utrolig gøy å møte Ole Martin. Jeg har møtt ham med Grorud da han trente Trosvik, og i Moss, og to ganger mot Strømmen allerede.

Les også: Vinnermål fire minutter på overtid da VIF2 avgjorde (+) 

En morsom utfordring

Kjønø legger ikke skjul på at han ser fram mot en ny duell.

– Han er god faglig, og taktisk smart. Han liker å bytte litt og finne noen kule planer til hver kamp. Man vet aldri hva han kan finne på, og det gjør det ekstra moro å møte ham, sier Kjønø, som savner flere trenere som Ole Martin.

– Mot de fleste lag vet vi akkurat hva som kommer, de gjør det samme uansett. Ole Martin endrer mye, og kan også gjøre det underveis i kamper. Det gjør at man må tenke litt ekstra, og det har jeg savna litt i andre kamper. Jeg skulle ønske flere trenere kunne teste oss på den måten der, skryter Kjønø.

Les også: Kjelsås mistet poeng rett før slutt (+) 

Planen klar

Han er ikke redd for å rokere på laget selv heller, og liker i likhet med Nesselquist å komme opp med nye planer, og endrer gjerne underveis i kampene. Det gjør oppgjøret veldig interessant, og vanskelig å spå på forhånd. Kjønø tror imidlertid han har funnet oppskriften.

– Vi tror jo alltid det dagen før kamp, men det er veldig mye som påvirker kampen. Ting kan endre seg etter et par minutter. Mål eller rødt kort. En plan er en viktig del, men til syvende og sist handler det om at spillerne er klare for kamp og presterer, forteller Kjønø, og legger til:

– Jeg tror vi skal komme dit og være godt forberedte med en god ellever – det skal vi. Så handler det bare om å prestere og ikke gi bort noe gratis. Det er så jevnt i alle kamper i OBOS-ligaen, spesielt på bortebane må vi være på vårt aller beste.

Les også: Kentas taktiske triumf - Skeid fant aldri mottrekket (+) 

Ligner Grorud

Det at Kjønø møter en trener som er yngre enn seg selv, samt at begge lag har blitt tippet på nedre halvdel tenner Grorud-sjefen.

– Det er et lag vi ønsker å slå av veldig mange grunner, sier han lurt, og peker videre på at det er flere likheter mellom klubbene.

– Det er den klubben som ligner mest på oss. Ikke det største budsjettet, unge spillere og en ung trener, sier Kjønø.

Les også: Thodesen ferdig i HIFK: – Et arbeidsmiljø jeg ikke vil savne

Presset på Strømmen

Men det er Grorud som har fått den beste starten av de to lagene. Tre seire, én uavgjort og tre tap på de sju første kampene betyr 10 poeng og 9. plass. Strømmen, står med fire poeng.

Kjønø er ikke i tvil om hvem som har presset på seg før mandagens kamp.

– Strømmen ligger under streken, og spiller på hjemmebane. De kjenner mer på det enn oss. De har mye mer behov for en seier, sier han, og understreker at de kan bruke det aktivt i kampen.

Samtidig er han klar over at det fremdeles er jevnt, og at det fortsatt er tidlig i sesongen.

– Tabellen er helt uviktig akkurat nå. Med tap er vi plutselig nedi der, men vi kan ikke la oss påvirke av det. Vi drar til Strømmen og gjør det vi kan for å vinne kampen der, lover han.

Mer fra Dagsavisen