Taklet ut av kampen, og nytt VIF-tap etter jevn kamp

(Storhamar - Vålerenga 3-1). Tommie Taimi ble taklet ut av kampen, VIF vant igjen skuddstatistikken, men endte uten poeng på Hamar lørdag kveld.

Bilde 1 av 3

Vålerengas nye viktige finne, Tommie Taimi måtte hjelpes av isen etter taklingen han fikk mot Storhamar i CC Arena, og kom seg ikke på banen igjen.

Men VIF-trener Roy Johansen beroliger med at Taimi antagelig er klar for spill igjen i neste uke.

- Han fikk en smell og var nok litt lemster, men er bedre nå, og kommer seg igen, sier Roy Johansen til Dagsavisen lørdag kveld.

Johansen legger ikke vekt på den hendelsen når det handler om å forklare nederlaget.

- Vi setter ikke sjansene og utnytter power play for dårlig. I spill fem mot fem er vi helt på høyde med Storhamer, sier han.

- Ingen straff for taklingen?

- Nei, og kanskje det var greit, spilleren kom i blindsonen og han var ikke helt forberedt, sier Johansen om episoden som satte VIFs nye nøkkelspiller ut av spill.

På tredjeplass

Storhamar rykket opp til annenplass etter å ha vunnet kampen mot det de kaller erkefienden.

Med de tre poengene skiller det fire poeng opp til serieleder Frisk Asker for Storhamar. De to har henholdsvis 36 og 32 poeng. Vålerenga på tredje har 30 poeng.

Det var solgt 8.574 billetter til kampen selv om bare 200 av dem fikk se kampen fra tribuneplass.

- Vi gleder oss også til å fylle Jordal amfi når den dagen kommer. Norsk hockey er spennende med seks lag som jeg opplever som jevne, sier Roy Johansen.

To mål i overtall

Eskild Bakke Olsen ga hjemmelaget en flott start med å gjøre 1-0 i et overtallsspill hvor Patrick Thoresen var nest sist på pucken. Thoresen fikk en tidlig dusj på Jordal sist lagene møttes.

Vålerenga utlignet til 1-1 da Axel Sundberg satte pucken i mål mot slutten av perioden. Martin Rønnild gjorde derimot 2-1 kort etter slik at Storhamar kunne gå til den første pausen i ledelse.

Det ble ingen mål i midtperioden, mens Thoresen var framme og satte 3-1 midtveis i tredje perioden i et nytt overtallsspill.

Andre kamp på rad

- Vi hadde tre skudd i stengene, de hadde tre skudd i mål. Det er små marginer, sier Johansen, som for andre gang måtte se at Vålerenga vant skuddstatistikken, men der motstanderen vant kampen.

Torsdag var det Lillehammer som vant med samme sifre i Jordal amfi.

Denne kvelden ble skuddsifrene 7-5, 10-11 og 3-11, totalt 20-27. Altså i VIFs favør.

Det skjer alltid litt dramatikk når de to lagene møtes. Mot slutten av kampen røk Jimmy Andersson og Magnus Brekke Henriksen i tottene på hverandre og fikk matchstraff.

Storhamar – Vålerenga 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

CC Arena, Hamar: 200 tilskuere.

1. periode: 1-0 (8.14) Eskild Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Rasmus Ahlholm), 1-1 (17.01)Anders Sundberg (Tobias Lindström), 2-1 (19.00) Martin Rønnild (Andreas Øksnes).

2. periode: Ingen.

3. periode: 3-1 (47.40) Thoresen (Olsen, Sander Vold Engebråten).

Utvisninger: Storhamar 7 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).