Tabbene som stemplet denne finalen

(Real Madrid - Liverpool 3-1). Liverpools keeper Karius ble finalens store frontfigur. Med negativt fokus. To gedigne keepertabber preget en historisk mesterligafinale.

Bilde 1 av 0

Av Sjur Natvig

Real Madrid ble historisk med 3-1 mot Liverpool i mesterligafinalen. Laget har nå vunnet turneringen tre ganger på rad. Gareth Bale ble helten for spanjolene.

Ingen lag hadde vunnet mesterligaen tre ganger på rad, men lørdag ble trippeldrømmen virkelig for Real.

Kampens øyeblikk kom etter 64 minutters spill. Bale brassesparket ballen i mål på utrolig vis. Lagkameratene kastet seg over 28-åringen i feiringen som fulgte. Waliseren ble benket fra start, men dukket opp som en joker da laget hans trengte det som mest. Han hadde vært på banen bare et par minutter da han scoret drømmemålet.

Karim Benzema sendte Real i føringen i Kiev, etter kveldens første keepertabbe, men Sadio Mané utlignet for Liverpool. Til slutt var det en waliser som skulle senke engelskmennene. Bale ordnet både 2-1 og 3-1.

Liverpool fikk et hardt skudd for baugen etter bare en halvtimes spill i den ukrainske hovedstaden. Stjernespilleren Mohamed Salah måtte ut med en skulderskade. Kanskje kan også VM være i fare for egypteren. Salah gikk gråtende av gressmatten da han innså at han måtte gi seg. Adam Lallana erstattet ham for de røde.

Kjempetabbe

Også Real-back Dani Carvajal måtte ut med skade. Backen gråt da han måtte ut etter en smell i foten. Inn kom Nacho.

Liverpool førte kampen den første halvtimen. Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk fikk begge gode scoringsmuligheter, men etter Salah-byttet tok Zinedine Zidanes Real-mannskap over. Cristiano Ronaldo fikk en kjempesjanse noen minutter før pause, men Liverpool-keeper Loris Karius reddet. Returen ble satt i mål av Benzema, men franskmannen ble korrekt avvinket for offside.

Real skulle uansett ta ledelsen, men på svært merkelig vis. På et utspill kastet Loris Karius ballen i Benzemas utstrakte fot. Real-spissen så til sin glede at ballen fant veien til nettmaskene, mens Liverpools burvokter fortvilte. Engelskmennene mente at scoringen burde annulleres, men fikk ikke gehør fra dommer Milorad Mazic.

Innbytterhelt

Men Liverpool svarte nesten umiddelbart. Sadio Mané utlignet til 1-1 bare fire minutter etter Benzemas scoring. Dejan Lovren vant en duell i feltet etter corner, og like foran mål dukket Mané opp. Han plasserte ballen enkelt i mål.

Real fikk en god mulighet til å gå opp til 2-1 etter en drøy times spill. Isco fikk løsnet et godt skudd, men Karius vartet opp med en flott redning og slo til corner. Like etter ble tidligere Tottenham-spiller Bale byttet inn.

Og waliseren innfridde til gagns, kun 122 sekunder etter at han kom inn. Etter 64 minutter vartet han opp med det som må være et av mesterligahistoriens flotteste mål. Marcelo la inn fra venstre, Bale kastet seg opp og brasset ballen inn i venstre hjørne.

Sadio Mané utlignet nesten fra distanse i det 70. minutt, men senegaleseren måtte se ballen gå i stolpen og ut.

Kort tid etter punkterte Bale kampen, denne gang etter nok en tabbe fra Loris Karius. Keeperen slo ballen inn i eget nett da han prøvde å stoppe et Bale-skudd fra distanse.

Liverpool maktet ikke å kjempe seg tilbake i kampen. Dermed kunne Real-fansen juble for tre strake sammen med spillerne. (NTB)

Mesterligaen fotball menn lørdag, finale i Kiev, Ukraina:

Real Madrid (Spania) – Liverpool (England) 3-1 (0-0)

61.561 tilskuere på Olympiastadion i Kiev.

Mål: 1-0 Karim Benzema (51), 1-1 Sadio Mané (55), 2-1 Gareth Bale (64), 3-1 Bale (83).

Dommer: Milorad Mazic, Serbia.

Gult kort: Sadio Mané (82), Liverpool.

Real Madrid (4-3-3): Keylor Navas – Dani Carvajal (Nacho fra 37.), Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos – Karim Benzema (Marco Asensio fra 89.), Isco (Gareth Bale fra 61.), Cristiano Ronaldo.

Ubenyttede reserver: Kiko Casilla – Theo Hernández, Lucas Vázquez, Mateo Kovacic.

Liverpool (4-3-3): Loris Karius – Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andy Robertson – James Milner (Emre Can fra 83.), Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum – Mohamed Salah (Adam Lallana fra 31.), Roberto Firmino, Sadio Mané.

Ubenyttede reserver: Simon Mignolet – Nathaniel Clyne, Ragnar Klavan, Alberto Moreno, Dominic Solanke.