Syrstad Engen i tårer etter straffedramatikken

Ingrid Syrstad Engen kjempet med tårene etter at dommeren etter en lang VAR-vurdering dømte straffespark mot henne. Dermed tapte Norge 1-2 for Frankrike.

Av Sjur Natvig

NICE: Situasjonen som oppsto etter pause ble den store snakkisen etter kampen. En situasjon som dommeren overså i kampens hete, ble fanget opp av VAR-systemet.

– Jeg ble ganske overrasket da hun dømte straffe. Jeg tok ballen, men så traff jeg henne etterpå, og da vurderte dommeren at det var straffe, sa Ingrid Syrstad Engen, som gråt sine bitre tårer etter kampen.

Maren Mjelde ledet an forgjeves med norske protester mot den tyske dommeren, uten at det hjalp.

Eugénie Le Sommer, til daglig Ada Hegerbergs spissmakker i Lyon, skjøt straffesparket hardt i hjørnet.

– Jeg visste at jeg ikke kom til å nå fram, men det var veldig mye følelser i sving. Hun er en av det beste dommerne, og det var fint at hun gikk i dialog. Jeg var sur og forbanna, men hun sa at hun hadde sett det flere ganger og var sikker i sin sak. Da må jeg akseptere det, sa Mjelde.

Sjögren så ikke situasjonen

Martin Sjögren gjorde offensive bytter i jakten på 2-2, men det ble bare nesten for Norge onsdag kveld. Landslagssjefen var blant dem som reagerte sterkt da straffen ble dømt.

– Det var mye følelser. Vi gjorde en god kamp, og jeg synes vi var verd et poeng på den prestasjonen. Jeg har faktisk ikke sett situasjonen igjen, men det tok en stund, så det betyr at den ikke var helt klar. Det kjentes tungt der og da, sa Sjögren da han kom til intervjusonen ti over halv tolv.

Tross nederlaget kan Norge likevel gå videre. Nå handler det om å nullstille foran den siste gruppespillkampen mot Sør-Korea mandag kveld. Koreanerne er uten poeng etter to tap og må slå Norge.