Synkron-brassespark med historisk utfall

(Hull - Leicester 2-1). Scoringen var så spesiell at den måtte videoanalyseres før målscoreren var klar. Adama Diomandé ble Premier League-sesongens første målscorer, men det var Abel Hernández som jublet for målet.

De to Hullspillerne satset på brassespark samtidig, og de steg til værs på bortre stolpe nesten like samstemte som synkronsvømmere i Rio. Da skjedde det utrolige at Abel Hernández traff ballen først, men han sendte den rett i foten til Diomandé, som også hang opp ned i lufta og var fire centimeter unna. Derfra gikk ballen i bue over Leicester-keeper Kasper Schmeichel og i mål. Det var bare sekunder igjen til pause. Ingen av de to visste eksakt hva som skjedde, men de registrerte at ballen havnet i mål. Og Hernández jublet som om scoringen var hans.

Men da tv-bildene var analysert, ble Adama Diomandé tilkjent målet, med lagkameraten med en nesten like pussig målgivende pasning. En scoring som de to og ikke minst Hull-supporterne vil huske lenge.

Skal rett ned

For den første også til sesongens første skrell i Premier League. Hull, som samtlig ekspertise har sendt ned igjen, tok sesongens første seier. Og det er første gang i PL-historien at en nyopprykket lag slår tittelforsvareren i serieåpningen.

For Adama Diomandé var det bare å nyte øyeblikket. Spissen med bakgrunn fra Holmlia, Lyn, Skeid, Hødd, Strømsgodset og Stabæk, jobbet også godt i resten av kampen.

Dermed ble han den andre nordmann i historien som scoret sesongens første mål i Premier League. Stig Inge Bjørnebye var den første.

Vardy mislyktes

Seriestarten ble en fest for laget som i følge ryktene skal være i oppløsning. Manager Steve Bruce trakk seg for to uker siden. Ingen nye spillere er kjøpt inn og skadene er mange. Vikartrener Mike Phelan måtte gjøre det beste ut av det.

Og det gjorde han. For da Jamie Vardy misbrukte sine store sjanser før pause, ante man at dette var en seriemester med startvansker.
Men rett etter pause fikk Leicester et tvilsomt straffespark (felling utenfor 16-meteren) som Riyad Mahrez satte sikkert i mål.

Flere skudd klarte knapt Leicester å fyre av. Men en mislykket igangsetting fra Kasper Schmeichel endte med at Hulls Robert Snodgrass skjøt ballen rett i kassa fra ti meters hold.

- De (Hull) spilte best. Vi gjorde to feil, og de scoret to mål. Vi misset to tidlige sjanser til å score, sa Leicester-manager Claudio Ranieri til BBC.

Blir Hull sesongens Leicester? Neppe. Men kampen var en bekreftelse for alle dem som er overbevist om at Leicester ikke vll makte å forsvare serietittelen. For Hull var det bare moro. Og aller mest moro for en luring fra Holmlia.

Hull – Leicester 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Adama Diomandé (45), 1-1 Riyad Mahrez (str. 47), 2-1 Robert Snodgrass (57).