Svindal: - Jeg vet at jeg kommer til å savne dette

Aksel Lund Svindal kjører super-G i VM i Åre i dag, hans nest siste renn. Han vet ikke hvordan det vil slå ut.

Av Ole Henrik Tveten

ÅRE: – Jeg kjenner at jeg er veldig spent, men jeg gleder meg også, sier Svindal til NTB før han denne uka skal kjøre karrierens to siste renn: super-G i dag, deretter utfor lørdag. Etter det er det slutt.

Han har kjørt flere hundre renn, men sier han fortsatt er nervøs når han står på toppen av bakken rett før start. Men denne gangen skal han forsøke å nyte det, ettersom det er siste gang han får kjenne på den følelsen.

– Det gjør det enklere å gi alt. Forhåpentlig blir de siste to rennene gode, men jeg tror uansett jeg kommer til å være en fornøyd fyr neste uke, uansett hvordan det går, sier Svindal før han legger til:

– Jeg vet at jeg kommer til å savne det.

Sto over

Forrige helg sto Svindal over farsrennene i Kitzbühel på grunn av smerter i det trøblete kneet. Samtidig offentliggjorde 36-åringen at han legger opp som toppidrettsutøver etter VM.

Svindal forteller at han reiste fra den østerrikske alpebyen til den svenske VM-byen for å trene lett, hvile kneet og bli ekstra godt kjent med VM-traseen.

Kneet holder

Da NTB stiller spørsmål om hvordan det står til med det trøblete kneet nå kommer Svindal med svaret som gjør at alle kan puste lettet ut.

– Nå er det mer en bra nok til det som skal skje her.

Dermed kjører Svindal og kneet sine to siste renn før de sammen kan ta seg en velfortjent hvil.

– Hadde det vært to helt vanlige renn ville de fort bli glemt for meg personlig. Men nå blir de noe helt spesielt, og jeg er sikker på jeg kommer til å huske dem lenge, uansett resultat, sa Svindal på en pressekonferanse mandag.

God tid

Når Svindal passerer mållinjen for siste gang lørdag setter han punktum for en lang og innholdsrik karriere. Samtidig åpnes nye dører, men hva han skal gjøre i framtida er fortsatt i det blå.

– Vi får se, jeg har god tid til å finne ut av det. Jeg kommer til å ha mye kontakt med gutta og forbundet, men jeg har ikke hastverk med å signere en arbeidskontrakt noe sted, sa Nero-kjøreren.

– Vi er heldige som er en del av en idrett der man ikke trenger å gå rett ut i arbeidslivet på grunn av regninger, dersom man har hatt en god karriere. Man har sponsor- og premiepenger, så jeg har den luksusen at jeg kan tenke meg litt om før jeg bestemmer meg.

Men først ligger all konsentrasjon på hans to siste renn.

Jansrud klar

Kjetil Jansrud, som brakk to bein i hånden i Kitzbühel for litt over en uke siden, bekrefter at han stiller til start i onsdagens super-G-konkurranse i VM.

33-åringen har kjempet en knallhard kamp mot klokka for å bli VM-klar etter skaden. Mandag fortalte han NTB at det så positivt ut, men at han ikke hadde tatt den endelige avgjørelsen.

Tirsdag ettermiddag kom bekreftelsen.

«Kjetil Jansrud bekrefter at han stiller til start», heter det i en melding sendt ut fra skiforbundet.

– Den siste uka har det vært en voldsom forbedring. Det største hinderet var å stå på ski, og det gikk veldig bra, så jeg har bare hatt positivt opplevelser fram til nå, sa Jansrud til NTB mandag.

Tirsdag gjennomførte Jansrud nye tester i bakken. De har tydeligvis godt så bra at han onsdag er klar for å kjempe om medaljer i Super-G-rennet i Åre.