Sverige må via playoff

(Sverige - Moldova 2-0). Det hjalp ikke at Zlatan Ibrahimovic scoret igjen og at svenskene vant sin siste hjemmekamp. Russland tok den andre EM-plassen, Sverige spiller playoff i november.

Av Petter Bøifot

Sverige gjorde jobben ved å slå Moldova 2-0 i EM-kvalifiseringen mandag, men fikk ingen hjelp av Montenegro, som tapte 0-2 borte for Russland.

Dermed må svenskene ut i omspill for å kvalifisere seg til neste års EM-sluttspill i Frankrike.

Mot Moldova mandag sendte Zlatan Ibrahimovic Sverige foran etter 24 minutter. Superstjernen lurte offside-fella, og var kald da han rundet keeperen og trillet ballen inn i det tomme målet.

1-0 sto seg til pause, men kort tid ut i annen omgang doblet Erkan Zengin ledelsen med en pen vipp etter at en utrusende keeper frarøvet Ibrahimovic sjansen til å score sitt annet for dagen.

Dessverre for svenskene gjorde Russland det de måtte for å komme til EM som gruppetoer. Oleg Kuzmin og Aleksander Kokorin scoret hvert sitt mål i første omgang mot Montenegro.

Gruppevinner Østerrike avsluttet sin kvalifisering med en enkel 3-0-seier mot Liechtenstein. Marko Arnautovic og Marc Janko (2) scoret målene. (©NTB)

EM-kvalifisering fotball menn mandag, gruppe G, 10. og siste kampdag:

Russland – Montenegro 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Oleg Kuzmin (33), 2-0 Aleksander Kokorin (str. 37). Spilt i St. Petersburg.

Sverige – Moldova 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Zlatan Ibrahimovic (24), 2-0 Erkan Zengin (47). Spilt i Solna.