Svensken som overtar Lillestrøm

Lillestrøm har avsluttet trenerjakten. Jörgen Lennartsson erstatter Arne Erlandsen.

Av Steinar Bjerkmann

Lennartsson har signert en kontrakt på to og et halvt år. Det binder svensken ut 2021-sesongen.

Den nye LSK-treneren ble presentert på Åråsen fredag klokka 13.

– Det er kult å være her. Jeg er glad og stolt over å være Lillestrøms nye trener. Jeg er utrolig motivert til å starte jobben og treffe støtteapparatet og spillergruppen, sa Lennartsson på pressekonferansen.

Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk (kvalik) og Start (nedrykk).

– Vi må jobbe hardt og brette opp ermene. Nå handler det om å jobbe sammen på for å klatre på tabellen. Jeg er også inspirert av europaspillet og ser fram til oppgjørene mot LASK Linz, sa Lennartsson.

LASK Linz-kampen i Østerrike torsdag 26. juli blir hans første kamp som trener. 53-åringen kommer fra jobben som speider for Åge Hareides Danmark.

– Vi er veldig fornøyd med å få Jörgen på plass. Vi har brukt gode referanser og bare gitt tilbud til én trener, og det er han som sitter her i dag. Han kommer til å bli viktig i vår langsiktige strategiplan, sa LSKs sportssjef Simon Mesfin.

Lennartsson var Stabæk-trener i 2011. Da havnet bærumsklubben på en tiendeplass.

– Jeg kjenner til Lillestrøm fra mange år tilbake. Det er en klubb med stolte tradisjoner, sa 53-åringen.

Svensken erstatter Arne Erlandsen som måtte gå i slutten av juni. Erlandsen skal ha mistet tilliten i både spillergruppa og blant sine nærmeste medarbeidere. Det ble ifølge lokalavisen Romerikes Blad også rettet kritikk mot Erlandsens treninger og mangel til å ville presse motstanderen høyt i mange kamper.

Trenerveteranen berget LSK fra nedrykk i 2016. I fjor ledet Erlandsen Lillestrøm til cuptriumf. (NTB)