Sport

Svensk misnøye med Ullevaal-matta

3500 svensker vil fargelegge deler av et utsolgt Ullevaal stadion tirsdag kveld. De svenske spillerne mislikte gressmatta de trente på mandag ettermiddag.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): – Ja, det var mye sand ut på der, særlig sentralt. Det kan påvirke hvordan denne kampen vil bli. Kanskje den blir mer fysisk på grunn av forholdene, sa lagkaptein Andreas Granqvist som fulgte landsslagssjef Janne Andersson på pressekonferansen på Ullevaal.

Det har vært en utfordring å få Ullevaal klar etter vinteren og forrige søndags planlagte superfinale mellom Rosenborg og Molde ble avlyst for å spare banen til denne EM-kvalifiseringen.

Til kvartfinalen i VM

– Men baneforholdene  er jo like for begge lag. Jeg kan bare konstatere at gresset på Friends Arena (utenfor Stockholm) var bedre, sa landslagskapteinen som ledet Sverige til kvartfinale i VM i Russland i fjor.

Der stoppet moroa mot England etter 0-2 tap.

Nå er det EM i 2020 som er neste mål. Sverige har deltatt i samtlige EM-sluttspill etter 2000. Det har ikke Norge....

– Lars Lagerbäck mente Sverige er en kopi av Norge?

– Javel, han om det. Jeg har ikke snakket med Lasse, så jeg kan ikke kommentere det, sa Janne Andersson, som har vært kollega og har kjent Norgs landslagssjef Lars Lagerbäck lenge.

Norske profiler?

Når det ble spørsmål om norske profiler Sverige må ta hensyn til tirsdag, kom det ingen konkrete svar.

– Som oss har Norge et sterkt kollektiv. De tapte bare med ett mål mot Spania, og vi vet veldig godt hva vi møter. Men dere får ikke noen strategi fra meg nå, sa Andersson.

Sverige vant sin første kamp 2-1 mot Romania etter en kamp der det var kvalitetsbrister. Men svenskene fikk med seg tre poeng.

– Vil dere være fornøyd med uavgjort ut fra teorien om at seier hjemme og uavgjort borte kan holde?

– Vi vil vinne alle kamper vi stiller opp i. Det er utgangspunktet. Så får vi se hvordan kampbildet blir, sier Janne Andersson, som aldri har møtt Norge til tellende landskamp.

To svensker mot hverandre

Og når det endelig skjer er det to svensker som skal lede hvert sitt lag.

– I denne kampen er jeg hundre prosent norsk. Jeg gleder meg hvis jeg kan takke for kampen med norsk seier, sa Lagerbäck til TV2 mandag.

Det er solgt omlag 3500 billetter til svenske tilskuere tirsdag, omtrent 2000 av dem til svensker som bor i Norge.

Kampen er utsolgt, sendes på TV2s hovedkanal og har avspark 20.45 tirsdag.

Mer fra Dagsavisen