Sport

Svennis hyller Lagerbäck: – Han gjør det bra overalt

Trenerveteranen Sven-Göran Eriksson var på plass da Norge slo Panama 1-0 på Ullevaal. «Svennis» er imponert over det Lars Lagerbäck har gjort med det norske landslaget. Han tror Norge spiller i EM 2020.

Av Jørn H. Skjærpe

ULLEVAAL (Dagsavisen): – Norge er på rett vei. Laget er stabilt, godt organisert og har bra spillere, sier meritterte Eriksson (70) til Dagsavisen.

Joshua King ble helten da Norge slo VM-klare Panama 1-0 i treningskampen på Ullevaal onsdag. Bournemouth-spissen ble matchvinner med sin scoring etter fire minutter.

Seieren gjør at Norge har vunnet fire strake kamper så langt i 2018. Det er den beste norske starten på et fotballår siden 2004 (seks strake). Sven-Göran Eriksson likte det han så av det norske mannskapet.

Les også: King matchvinner da Norge slo Panama

Personlige grunner

– Norge dominerte, spesielt i 1. omgang. De var klart best, selv om Panama kom litt i gang i 2. omgang, sier den tidligere Manchester City-, Benfica- og Lazio-treneren.

– Hva bringer deg til Ullevaal i dag?

– Jeg bor ikke så langt unna. Jeg hørte Norge skulle møte Panama, så da ville jeg komme hit og se på. I tillegg spilte jo personlige grunner litt inn, sier Svennis, som har kjæreste fra Panama.

Han roser landslagssjef og landsmann Lars Lagerbäck for jobben med det norske landslaget.

Les også: Jakten på noe mye større

EM-tro

– Lagerbäck får det til overalt, både i Sverige, på Island og nå i Norge, sier 70-åringen.

Han føler seg trygg på at Lagerbäck kommer til å løfte laget videre.

– Jeg tror Norge kommer til å spille i neste store turnering, som da blir EM om to år. Lagerbäck kommer til å klare det, det er jeg sikker på, sier den tidligere England-manageren Eriksson.

70-åringen uttalte også i pressesonen at han tror Lagerbäck tar Norge til mesterskapet i 2020. Det svarte Lagerbäck følgende på:

– Svennis er en vennlig mann, og om han fikk det spørsmålet så ville han vel svare noe hyggelig, men en viss grad av sannhet er det nok i det. Det jeg er veldig fornøyd med er at vi har fått et svært høyt laveste nivå. Alle jobber hardt, og det er viktig. Det er laginnsatsen vi må få til å fungere, sa Lagerbäck, ifølge NTB.

Mer fra Dagsavisen