NFF-president Terje Svendsen synes det blir spennende å se hvem som blir øverste leder av Europa-fotballen. FOTO: NTB SCANPIX

Svendsen håper Uefa rydder opp nå

Michel Platini trekker seg definitivt som UEFA-president. Det mener presidenten i Norges Fotballforbund (NFF) er bra.

Av Per-Kristian Eriksen

Men Terje Svendsen som har sittet som leder av NFF i vel to måneder, stopper ikke der. Han håper det som nå er skjedd, at den betente saken med UEFA-president Platini som nå er lagt død av Idrettens voldgiftsrett (CAS), kan føre til positive endringer og reformer i UEFA.

– Det er klart det er bra at denne saken nå er avgjort, og at vi slipper å leve videre med den usikkerheten som har ligget der. CAS har tatt en endelig beslutning. Det er positivt, sier Svendsen til NTB.

Han sier at UEFA er i gang med en prosess for mer åpenhet og transparens innad i organisasjonen, akkurat som FIFA har vært gjennom litt tidligere.

Gir muligheter

Terje Svendsen er opptatt av at den muligheten UEFA nå har fått til å fornye seg på en rekke området ikke bli skuslet bort. Det er tid for reformer, og han mener at det er om å gjøre å gripe sjansen som følger med valget av ny president etter Michel Platini

– FIFA har vært gjennom valg og reformer, og jeg mener dette som nå skjer i UEFA, gir den europeiske organisasjonen muligheten til å gjøre det samme. Vi står forresten foran en FIFA-kongress til uken. Der kommer mange av UEFAs medlemsland og representanter til å møtes, og der kommer nok denne saken til å bli diskutert, forklarer NFF-presidenten.

Han sier videre til NTB at han tror det kommer til å bli bestemt at en ekstraordinær kongress for å velge ny UEFA-president kommer til å bli lagt til september. Det er en del formelle frister og prosedyrer som må følges, og som gjør det vanskelig å samles noe tidligere.

Tid for endringer

Terje Svendsen er veldig klar på at det er tid for endringer i europeisk fotball.

– Jeg mener og tror det er skapt et momentum for at det ligger an til å kunne bli store endringer i europeisk fotball, sier han.

– Hvem bør overta som president, har du noen drømmekandidat?

– Nei, så langt er jeg ikke kommet. Hvem som bør bli valgt til ny president har jeg ikke engang begynt å tenke på, sier den norske fotballpresidenten til NTB.

Men han er klar på at det er en viktig tid, nesten en skjebnetid UEFA går i møte.

– Jo, det er en veldig viktig prosess som starter i UEFA nå. Derfor skal det bli svært spennende å se om det er vilje innad i organisasjonen til å starte et skikkelig reformarbeid. Det er nå vi har sjansen, sier Terje Svendsen. (©NTB)