Nyheter

Svarte på aviskritikken

Martin Ødegaard forlot onsdagens landslagstrening med ispose rundt foten. Men han mente skaden ikke var alvorlig.

Av Sjur Natvig

MARBELLA: Martin Ødegaard fikk to smeller onsdag, først i en spansk avisartikkel og så på Norges landslagstrening. Han ristet av seg begge to.

Det var helt mot slutten av internkampen under Norges lange treningsøkt at 16-åringen fikk en trøkk i venstre fot. Han haltet litt, men spilte videre. Da kampen noen minutter senere ble blåst av, satte han seg rett ned og tok av støvelen. Deretter fikk han tilsyn av lege og fysioterapeut, og skaden ble iset ned.

Det var ikke verre med Ødegaard enn at han gjennomførte avslutningstreningen for angrepsspillerne før han med ispose på foten gikk i garderoben.

– Nei, var hans korte svar på spørsmålet om det var noen fare.

Fikk kritikk

Litt mer utdypende kunne han svare på pressemøtet tidligere onsdag, der han fikk mange spørsmål om onsdagens kritiske oppslag i sportsavisen Diario AS.

Avisen påsto at Ødegaard har hatt en negativ effekt på Real Madrid Castilla, og at det er murring blant de andre spillerne på grunn av 16-åringens lønn og privilegier.

– Jeg følger ikke så mye med på det som skrives, men jeg har hørt en del om det på dette pressemøtet. Jeg bruker ikke noe energi på det, sa Ødegaard til NTB.

– Det er uproblematisk. Jeg er blitt tatt veldig godt imot i Castilla.

– Og du har ikke merket noen misnøye blant de andre spillerne?

– Nei.

På topp

Landslagets treninger i Marbella tyder på at formen hans er god.

– Jeg føler at kroppen er bra, og jeg er i ålreit form, sa Ødegaard.

Akkurat som tirsdag ble han gjennom alle formasjonsdeler av onsdagens trening brukt som spiss sammen med Tarik Elyounoussi i en 4-4-2-formasjon.

– Tarik er en utrolig god spiller, og det vil ikke være meg imot å spille med ham, svarte Ødegaard på spørsmål om hva han synes om det.

I fjor høst ble Ødegaard av Per-Mathias Høgmo vurdert som et alternativ til lagkaptein Per Ciljan Skjelbred på høyre kant, og hans historiske innhopp mot Bulgaria kom i den posisjonen. Mest måtte han sitte på benken.

– Det får være opp til treneren hvor han vil bruke meg. Jeg kan spille flere steder, sa Ødegaard før det som kan bli hans annen EM-kvalifiseringskamp.

Dristig valg

Formasjonen Høgmo har brukt på trening virker i overkant dristig før en bortekamp mot Kroatia. De fleste har ventet en 4-5-1-formasjon, og om han skulle lande på 4-4-2 så vil det være veldig offensivt å bruke Ødegaard og Mats Møller Dæhli samtidig. Henholdsvis Mohammed Abdellaoue og Markus Henriksen avløste de to ungguttene mot slutten av formasjonsøkta, og i bakhånd lurer Håvard Nielsen, som trente alternativt onsdag.

Dette laget drillet Høgmo (4-4-2): Ørjan H. Nyland – Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli – Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Alexander Tettey, Mats Møller Dæhli (Markus Henriksen) – Martin Ødegaard (Mohammed Abdellaoue), Tarik Elyounoussi.

Både torsdag (i Marbella) og fredag (i Zagreb) blir Norges treninger stengt for presse og utenforstående etter et kvarter, så flere indikasjoner på laguttaket kommer neppe før det offentliggjøres en time før kampstart lørdag. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen