Svakt undertallsspill felte Grüner

(Grüner - Stavanger Oilers 1-7): I spill fem mot fem tapte Grüner kun 1-2 hjemme mot Stavanger, men fem mål imot i undertall sørget for utklassing i Grünerhallen.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): – Jeg syns vi får retta opp litt i fem mot fem-spillet, men undertallsspillet vårt er under enhver kritikk, sier Grüner-trener Morten Elverud til Dagsavisen etter 1-7-tapet mot Stavanger Oilers søndag.

Stavanger tok tidlig tak i kampen borte mot Grüner søndag kveld, og tok ledelsen ved Gregory Mauldin etter fire og et halvt minutt. Fire og et halvt minutt senere doblet Daniel Rokseth i overtall, før David Morley sørget for 3-0, også det i overtall.

– Vi gir dem for mye respekt i starten, da får de alt for mye tid og rom, sier Elverud.

Strålende andreperiode

Men da Grüner entret isen i andre periode så det ut til at respekten var lagt igjen i garderoben, og hjemmelaget kjørte faktisk kampen i store deler av midtperioden. Men i en god Grüner-periode ble nok et undertall skjebnesvangert, og Tommy Kristiansen økte til 0-4.

Men Grüner lot seg ikke knekke, og 25 sekunder etter Kristiansens mål reduserte Robin Olsen-Syversen for hjemmelaget.

– Jeg syns egentlig spillerne var gode i dag. De plukka opp hansken etter hvert undertall, og fortsatte å kjøre i fem mot fem, sier Elverud.

Etter reduseringen fortsatte Grüner, og var stadig frempå og yppa seg mot gigantene fra Rogaland, men igjen endte en god Grüner-periode med et undertall, og baklens halvannet minutt før andre pause.

– Viser at vi har ferdigheter

Tredje periode ble en roligere affære, der en scoring av Mathias Trettenes i spill fem mot fem, og ett av Tommy Kristiansen i overtall, sørget for at det endte 1-7.

– 2-1 i fem mot fem, og 5-0 i undertall, så det er tydelig hvor skoen trykka i dag, sier Elverud, som tross resultatet føler at de fikk mange positive svar mot Oilers.

– Det vi viser at vi har ferdigheter, og at vi har et toppnivå som holder. Så må vi jobbe med å være der oppe så mye som mulig, for vi er jo fortsatt et litt sånn bølgedal-lag. Vi går fort fra en god prestasjon til en dårlig prestasjon, forklarer han, og tilføyer:

– Vi møter kanskje det laget som er best i Norge for tida, og det at vi holder følge med dem i fem mot fem, det syns jeg er bra av oss. Det er sterkt av oss, og det skal vi ta med oss.

MS neste

Torsdag venter Manglerud Star på borteis i en kamp der det for alvor kan bli kamp om poengene. Elverud gleder seg stort til kampen mot byrivalen. Han har allerede kikka litt på MS, og de foreløpige nøkkelpunktene er som følger:

– Vi må være skikkelig disiplinerte, det blir viktig. Og så må vi klare å videreføre det spillet vi hadde i fem mot fem, opprettholde den farten som vi fikk inn her mot Stavanger. At vi er med på den farta de (MS) setter opp, og så må vi være smartere med puck.

Grüner – Stavanger 1-7 (0-3, 1-2, 0-2)

Grünerhallen: 241 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (4.33) Gregory Mauldin (David Morley, Kristian Forsberg), 0-2 (9.2) Daniel Bøen Rokseth (Brady Brassart), 0-3 (12.21) Morley (Dan Kissel, Mathias Trettenes).

2. periode: 0-4 (30.47) Tommy Kristiansen (Morley, Trettenes), 1-4 (31.5) Robin Olsen-Syversen (Jesper Öhrvall), 1-5 (38.26) Mauldin (Rokseth, Markus Søberg).

3. periode: 1-6 (40.54) Trettenes (Søberg, Rokseth), 1-7 (52.28) Kristiansen (Morley, Nolan Zajac).

Utvisninger: Grüner 6 x 2 min., Stavanger 6 x 2 min.

Eliteserien menn søndag, 4. runde:

Frisk Asker – Sparta 4-1 (3-0, 1-0, 0-1)

Grüner – Stavanger 1-7 (0-3, 1-2, 0-2).

Senere kampstart: Storhamar – Manglerud Star (18.00).

Stjernen – Lillehammer 2-4 (0-1, 2-1, 0-3), Vålerenga – Narvik 3-1 (0-0, 1-0, 2-1).