Surt Skeid-tap

(Skeid - Aalesund 0-1). - Jeg synes vi er gode hele kampen bortsett fra de 10 siste minutta av første omgang, sier Skeid-trener Tom Nordlie.

Av Mathias Eftedal

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Skeid innledet et tøft kampprogram i August med et surt 0-1 tap mot tabelleder Aalesund i en kamp hvor omdiskuterte straffesituasjoner avgjorde.

Topp mot bunn i 1. divisjon om man skulle se på tabellen, men på banen var ferdighetsnivået omtrent like likt som fargene på draktoppsettet. Skeid var på høyde med Aalesund gjennom store deler av matchen og skapte nok sjanser til å få med seg poeng, men måtte nok en gang gå tomhendt hjem.

- Jeg synes vi er gode hele kampen bortsett fra de 10 siste minutta av første omgang. Vi får et tvilsomt straffespark imot, all hands er jo hands, kan blåse på den, kan la vær, men det er soleklart straffespark til Ismaheel. Dommern er veldig god han, men han misser i to avgjørende situasjoner og det er trist, sier en betutta Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen etter kampen.

Mesut Can og Skeid fikk stang ut igjen

Skeid viste at de ikke var redde for tabelledern og fikk leke litt med kula fra start. Aalesund hadde riktignok dagens første skremmeskudd da Niklas Castro brant til fra 25 meter, men skuddet suste ut.

Nærmere var Mesut Can da han etter 13 minutter dro seg fri på hjørnet av 16 metern og fikk beskjed fra Skeidoksene på tribunen om å skyte. Can hadde allerede bestemt seg og fyrte av mot nærmeste kryss forbi en utspilt keeper, men som flere ganger i år var stolpen i veien for Skeid.

- Vårt 17 stolpetreff på 16 kamper, meldte Nordlie etter kamp.

Skeid hadde åpnet best, men Aalesund kom mer og mer med i kampen og fikk rullet opp et par flotte angrep som endte i farlige innlegg. Den største sjansen fikk Castro da han fikk tatt ned et innlegg i boksen og fikk skutt fra kort hold. Da var det godt for gutta fra Torshov å ha Idar Lysgård i mål til å avverge.

Uheldig og klønete Skeidforsvar ga straffe

Aalesund fikk lov å styre kampen etter pause, men det første kvarteret var relativt tamt. Det ble mye mer fyr både inne i feltet og på sidelinja da en time av kampen var spilt. Først fikk innebytter Holmbert Fridjonsson en kjempemulighet da han fikk headet et presist innlegg fra Castro forholdsvis hardt mot mål. Nok en gang var Lysgård i Skeid-buret i veien med en mer enn kvalifisert redning.

Like etter skulle likevel Aalesund få sin scoring, på kontroversielt vis.

Rett etter kjempesjansen til Fridjonsson ble ballen spilt inn i boksen på ny og det som skulle bli et enkelt nedtak fra Kim Skogsrud endte med et feiltråkk og ballen opp i hånda. Da hjalp det ikke at armen sto rett ned ved siden av kroppen, for dommer Daniel Higraff blåste og pekte på straffemerket.

Straffesparket kom samtidig med en vannpause og den brukte Nordlie på å gi dommer en ordentlig skyllebøtte mens Castro gjorde seg klar til å ta straffen.

- Det er tilfeldig at det blir blåst. Gjør han seg større, gjør han seg ikke større... ballen spretter på kort avstand opp i han og han får ikke reagert, sa Nordlie om handsen.

Straffesparket var likevel dømt, og da måtte til og med Idar Lysgård se seg slått, for straffen ble enkelt ekspedert opp i høyre hjørne av Castro.

Kne mot kne ga gult kort for filming

Skeid kom høyere opp i banen etter baklengsmålet og presset fram flere sjanser og kontroversielle avgjørelser.

Skeids artist Mesut Can tok kanskje en skuddfinte for mye da kan fikk sjansen en mot en etter 70 min [Anker] utter, for Ramsteijn hentet seg inn igjen og fikk blokkert. Can hadde stått for de fleste sjansene til Skeid, men ble byttet ut mot Taofeek Ismaheel som overtok hovedrollen det siste kvarteret.

For etter bare fem minutter på banen gikk Ismaheel ned innenfor 16 metern og de fleste trodde at da dommer blåste at det var for straffe. David Olofsson kom klønete inn og endte opp med å treffe Ismaheel med kne mot kne. Ismaheel tok seg umiddelbart til kneet i smerte og fikk gult kort for filming som salt i såret.

- Seks Aalesund-spellere kommer bort til meg og sier at det er klink straffe. Kne mot kne, blir skada og han får gult kort for filming... det er trist, sa Tom Nordlie om straffesituasjonen.

Ismaheel fikk sjansen til å ta saken i egne føtter kort tid etterpå, da han dro seg innover på ca. 11 meter og fyrte av et knallhardt skudd mot mål, forholdsvis upresset. Kanskje frustrasjonen fra å ha dommer imot seg gjorde at han tok i litt for mye, for ballen suste over istedenfor i nettet.

Ingen hjelp fra dommer og forspilte sjanser, da blir det ikke poeng mot et såpass godt lag som Aalesund, som fikk med seg sin andre trepoenger i hovedstaden på en uke.

Møtte topplaget i dag, møter bunnlaget neste uke

Etter en så jevn kamp mot topplaget i 1. divisjon er det naturlig å ha håp om seier når man neste helg skal møte bunnlaget Tromsdalen som kun har 2 poeng på 15 kamper så langt, hele 39 poeng bak Aalesund allerede. Den kampen blir «rimelig viktig» i følge Nordlie, selv om han ikke mener det er «must-win» så tidlig i sesongen heller.

Skeid ligger bare 4 poeng over nedrykk og trenger alle poengene de kan få, spesielt siden tøffe kamper mot Sandefjord og Start på Intility avslutter en vanskelig August-måned for Skeid. Det blir de to siste kampene på banen de leier mens det legges nytt kunstgress på Nordre Åsen.

- Vi hadde 0-0 mot Start og Sandefjord når det var igjen to minutter i begge kampa, men da mangla vi fire-fem mann. Så det skal ikke bli noe lett for dem her heller, men det er litt spesielt å spella 26 bortekamper på en sesong, sier Nordlie, som fortsatt ikke har fått sin første seier på Intility i år.

Skeid - Aalesund 0-1 (0-0)

Intility Arena: 924 tilskuere.

Mål: 1-0 Niklas Castro (62)

Dommer: Daniel Higraff (Brodd Fotballklubb Stavanger)

Gule kort: Taofeek Ismaheel, David Tavakoli, Skeid, Kaj Ramsteijn, Pape Gueye,Andreas Lie, Daníel Grétarsson, Aalesund