Surt KFUM-tap i kamp de kunne vunnet

(Sogndal - KFUM Oslo 4-2). Fire minutter før slutt kunne Lars Olden Larsen satt sin tredje scoring på stillingen 2-2. I stedet kontret Sogndal inn vinnermålet og fikk et bonusmål på overtid.

Da KFUM-spillerne tuslet av Fosshaugane lørdag kveld følte de seg snytt. Lars Olden Larsen, som nå er toppscorer i OBOS-ligaen, viste hvorfor han er det.

Men den gedigne sjansen rett før slutt der han fikk heade i fri posisjon fra fire meters hold, gikk rett på keeper.

Var uheldig

Rett etter skled Kristian Brix, Sogndal kom på en overgang og tok for første gang ledelsen i kampen ett minutt før full tid.

Dette var minuttene som viste hvor små marginer det er i fotball.

Og da KFUM jaget den siste utligningen på overtid, fikk Sogndal plass og rom til å sette inn det fjerde målet fire minutter på overtid.

– Selvfølgelig skulle vi kommet her fra med poeng, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.

Ledet to ganger, men ikke til slutt

De fleste som hadde sett kampen, var nok enig med ham i det.

For han fikk se årets positive overraskelse i 1. divisjon lede to ganger på bortebane, men måtte samtidig se at poengene sildret vekk i sluttminuttene.

– Vi hadde ingenting å tape, og måtte sette større trykk. Det gjorde vi, sa Sogndal-trener Eirik Bakke, som tross seieren fortsatt er to poeng bak KFUM på tabellen.

Toppscorer

Lars Olden Larsen hadde eksamen fredag og kom etter med fly til Sogndal lørdag formiddag.

Etter få minutter viste han hva slags spiller han er. Rett på mål, distinkt i avslutningen og skuddet hans fra 17 meter gikk rett opp i nærmeste vinkel.

– Ja, jeg har flyt om dagen, gliste han om den scoringen som ga KFUM borteledelse til pause.

Da han headet inn sin andre for kvelden etter at Sogndal først hadde utlignet, viste han hvordan han har enda mere flyt. Innlegget gikk via en Sogndal-fot, men Larsen oppfattet situasjonen lynraskt og fikk satt hode på ballen slik at den gikk inn. Det var Olden Larsens sjuende scoring for sesongen som sendte ham til topps på målscorerlista.

Og KFUM viste at de er fullt på høyde med Sogndal, selv på en dag der spillet ikke gled optimalt.

Trener Isnes var ikke fornøyd med presshøyden, Sogndal skrudde opp tempet etter pause, men sjansene ble likt fordelt.

For også KFUM viste hvilken styrke de har i kontringene.

Kunne vært reddet

Jørgen Hammer fikk avgårde et farlig skudd, som ble klarert ut, Stian Sortevik hadde to headinger som begge kunne endt med scoringer.

Ja, Sogndal hadde også sine muligheter, men 1-1 målet kunne KFUM-keeper Knut Skjærstein på en bedre dag reddet. Men han leverte også noen redninger som hindret flere baklengs.

Alioune Ndour og innbytter Martin Ramsland vippet denne kampen i Sogndals favør.

Ndour satte inn den viktige 3-2 scoringen på pasning fra Ramsland, mens Ramsland sjøl (som skal til Start fra 1. august) satte inn den siste langt inne i overtiden.

Sjansestatistikken endte likt i denne kampen. Da handlet det om marginer og styrke for å vippe kampen sin vei.

Denne kvelden var det Sogndal som lyktes. Men KFUM tar med seg prestasjonen hjem som fattig trøst.

16. mai skal de opp mot Strømmen hjemme på Ekeberg.

PS. KFUM har tre tap så langt. Alle har kommet mot de tidligere Eliteserielagene Sandefjord, Start og Sogndal.

1. divisjon fotball menn lørdag, 7. runde:

Sogndal – KFUM Oslo 4-2 (0-1)

Fosshaugane Campus: 1604 tilskuere.

Mål: 0-1 Lars Olden Larsen (6), 1-1 Ole Martin Rindarøy (52), 1-2 Larsen (55), 2-2 Martin Ramsland (67), 3-2 Alioune Ndour (89), 4-2 Ramsland (90).

Dommer: Daniel Higraff, Fyllingen.

Gult kort: Per-Magnus Steiring, Sivert Mannsverk, Sogndal.

Spilles søndag: Strømmen – Aalesund, Jerv – Ull/Kisa, Kongsvinger – Tromsdalen, Nest-Sotra – Start, Notodden – HamKam, Sandnes Ulf – Sandefjord, Skeid – Raufoss.