Superbytte ga ny Arsenal-seier

Alexandre Lacazette ble matchvinner etter kun å ha vært på banen i noen få sekunder da Arsenal slo Brighton 1-0 i Premier League tirsdag.

Den franske spissen startet kampen på benken for gjestene, men ble byttet inn av manager Mikel Arteta etter 66 minutters spill. Noen få sekunder senere ekspederte han ballen kontant i mål etter et innlegg av Bukayo Saka.

Seieren var Arsenals andre strake og gir manager Mikel Arteta et lite pusterom. Spanjolen har vært under hardt press etter svake resultater i sesonginnledningen.

Seieren mot Chelsea 2. juledag var således en solid opptur, og tirsdag fortsatte altså poengfangsten.

Ufortjent var det ikke med borteseier. Etter en sjansefattig første omgang skapte Arsenal flere muligheter i annen omgang.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk en kjempesjanse etter bare fem minutters spill, men avslutningen ble reddet strålende av Brighton-keeper Robert Sanchez.

Kvarteret deretter kom Lacazette-målet som avgjorde kampen.

Med seieren klatret Arsenal til 13.-plass på tabellen. Brighton har på sin side bare Fulham, West Bromwich og Sheffield United bak seg.