Sport

Super-G: Svindal suste inn til seier i Val Gardena

Norge sikret tre av de fem øverste plassene i super-G-rennet i Val Gardena. Aksel Lund Svindal vant, mens Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Svindal lot seg ikke påvirke av en ødelagt tommel eller et vondt kne da han kjørte inn til sin 36. seier i verdenscupkarrieren, den 17. i super-G. Den forrige tok han da han vant super-G i Kitzbühel 19. januar i år.

– Det kjennes veldig bra, det var en deilig seier. Jeg vet ikke hvorfor. Noen ganger bare sklir det på, og så vinner man, mens det andre ganger sitter lenger inne, sa Svindal til NRK da seieren var i boks.

I november opererte han tommelen etter at han falt under en utfortrening i Copper Mountain. I tillegg har en hel alpinverden holdt pusten mens Svindal skulle bestemme seg for om kneet hans tålte en sesong til i bakkene eller ikke.

Men kneet var bra nok til å bære Svindal i høy fart ned bakken i Val Gardena.

– Kjørte vilt nok

Han lot skader være skader da han jaktet tiden til Christof Innerhofer. Fra startnummer 13 suste han nedover bakken i Val Gardena.

Italieneren ledet med tiden 1.28,7 da Svindal satte utfor. 35-åringen matchet mellomtidene til italieneren, og i 115 km/t suste han ned mot mål 5/100 sekund foran Innerhofer og inn til ledelse.

Svindals tid var det ingen som kunne matche, og dermed kjørte han inn til sesongens første verdenscupseier og sin femte super-G-seier i den norditalienske bakken.

– Jeg kjørte vilt nok til at det ble raskt, men gjorde ikke så store feil at jeg kjørte ut, sa Svindal til NRK.

Kamerater på pallen

De norske kjørerne leverte solid laginnsats fredag. Kjetil Jansrud kom i mål 27/100 bak Svindal og tok 3.-plassen.

– Jeg synes jeg kjørte helt OK. Det var nok partier jeg traff perfekt, men også noen svinger hvor jeg kjørte litt «safe», sa Jansrud til NRK etter løpet.

Aleksander Aamodt Kilde tapte tid fram til de to første mellomtidene, men kjørte et godt renn. I mål kom Kilde 0,66 bak Svindal. Det holdt til 5.-plass, og Kilde deppet på ingen måte.

– I dag føler jeg at jeg vant 4.-plassen (ble senere skjøvet ned én plass). Jeg er langt fra pallen egentlig, men samtidig er det så tett bak meg. I dag kjører jeg ikke bra nok til å ligge der oppe heller. Jeg føler jeg har mer inne, sa Kilde til NRK.

Sejersted overrasket

Adrian Smiseth Sejersted startet lynraskt og lå tett bak tiden til Svindal etter første mellomtid. I midtpartiet fortsatte unggutten i samme tempo, men mot slutten av løypa gikk tidelene fort. Sejersted tok en sterk 8.-plass.

Lørdag er det utfor på programmet, og Svindal sier til NRK at han føler han har gode sjanser til å hevde seg i toppen.

– Jeg har like gode sjanser som jeg hadde i dag, men sjansen skal gripes. Det betyr at man må treffe og ta litt risiko. Man må finne en fin balanse, så får vi se hvordan det går, sier mannen som ble OL-mester i nettopp utfor sist vinter. (NTB)

Mer fra Dagsavisen