Straffedrama da Ready vant supercupfinalen i bandy

(Stabæk-Ready 2-2 (2-3 på straffer). Bandysesongen er i gang! Onsdagens supercupfinale ble en tett og jevn affære.

STABEKKBANEN (Dagsavisen): Sist sesongs seriemester Ready trakk det lengste strået etter en jevnspilt supercupfinale i bandy mot Stabæk, laget de egentlig skulle møte i NM-finale tidligere i år. Det ble seier etter straffeslagskonkurranse.

For det så lyst ut for Ready da Felix Ljungberg hamret inn en corner i krysset ut i den andre omgangen. Så utlignet Stabæk med fem minutter igjen, og etter to ganger ti minutter med sudden death uten mål, ble kampen avgjort på straffer.

Der scoret Felix Ljungberg, Tim Johansson og Isac Jerner for Ready, mens Nikolai Jensen bommet på Stabæks femte, som kunne gitt 3-3. Dermed vant Ready finalen, til sånn middels glede fra Oslo-laget.

– Det er alltid deilig å vinne. Vi spilte ikke så veldig bra, men seier er seier. Og det var tungt i dag, både isen var vanskelig og jeg har vært på jobb. Jeg har jo vært proffspiller før, mens nå må jeg jobbe siden av. Så nå er det rett i sengs, ingen feiring. Det er jo onsdag, og jeg skal opp 05.30 i morgen, sier Iskander Nugmanov om straffeseieren.

Kasakhstaneren hadde mange fans som var innom YouTube-streamen til kampen. I tillegg var det flere fra ambassaden som overvar kampen.

– Jeg er veldig stolt av å representere landet mitt. Og jeg setter stor pris på alle de fra landet mitt som ser meg spille.

Trener Lars Kristian «Boschi» Sveen har følgende å si:

– Å vinne finaler er alltid utrolig deilig. Det blir litt tilfeldigheter i dag, jeg merker at vi blir slitne. Det blir mange lange baller, isen blir dårlig. Isen var bedre i andre enn i første, hvert fall. Men det å vinne er viktig. Det er en god motivasjonsboost inn mot sesongen.

– Vi må nok øve på noen straffer. Vi har litt å gå på der!

Svinget frem og tilbake

Kampen skulle egentlig blitt spilt som en NM-finale 14. mars, men et visst virus satte en stopper for det. Kampen onsdag ble derfor offisielt kalt en treningskamp, selv om det var de to lagene som skulle møttes i NM-finale.

Ready kom ut i 100 og hadde flere store muligheter tidlig, men hverken Fredrik Nordby eller Iskander Nugmanov klarte å overliste Stabæks Sindre Beckmann. Nordby er for øvrig tilbake etter ett år på bandygymnas på toppskolen i Sverige i Sandviken

Stabæk tok mer og mer over utover i omgangen, men Markus Thommessen i Ready-buret reddet det som kom. I tillegg ble isen svakere og svakere frem til pause, og det viste seg tydelig helt på tampen av 1. omgang. Fredrik Nordby kom helt alene med Beckmann, men da unggutten skulle bare legge ballen i mål, spratt ballen over køllebladet og ut til keepers ball.

– Vi må ta bedre vare sjansene våre og være enda bedre defensivt, sa trener Sveen i pausen.

Tre raske mål

Likevel var det Stabæk som tok ledelsen etter straffeslag. Fredrik Randsborgs cornerskudd hadde retning krysset, men Nordby reddet ballen med en hånd på strek. Han ble utvist i ti minutter for sabotering, og Markus Fremstad hamret inn 1-0 til Stabæk.

Så giret Ready om. Først gjorde nevnte Nordby «alt» på egenhånd, kom alene med Beckmann og la ballen iskaldt i mål til 1-1.

Så hamret Felix Ljungberg inn 2-1 på corner like etterpå. Kampen var snudd! Like etter måtte Stabæk ta en timeout.

Stabæk kjørte den siste halvtimen og hadde store sjanser, både i åpent spill og på corner. Det var fortjent da Nikolai Jensen kom alene med Thommessen, rundet av målvakten og satte ballen i mål etter 84 minutter til 2-2.

- Det irriterer meg at vi ikke følger ordentlig med på det andre målet, sier han, og referer til at Stabæk slo en lang ball gjennom til Jensen, der Ready-forsvaret sov.

2-2 ble resultatet etter både full tid og sudden death, og dermed ble det avgjort på straffer. Der trakk Ready det lengste strået.

Ready serieåpner mot Ullern 11. november.

Supercupfinale menn onsdag:

Stabæk-Ready 2-2 (2-3 på straffer)

Stabekkbanen: Ingen tilskuere.

Mål: 1-0 Markus Fremstad (straffe) 48, 1-1 Fredrik Nordby 54, 1-2 Felix Ljungberg 57, 2-2 Nikolai Jensen 84.