Straffedrama da Henning Bergs Omonia tok seg videre i mesterligakvalifiseringen

Henning Bergs Omonia Nikosia er klar for siste runde i mesterligakvalifiseringen etter å ha vunnet mot Røde Stjerne etter straffesparkkonkurranse.

Omonia Nikosia tok ledelsen ved Michael Lüftner etter halvtimen hjemme på Kypros, men det serbiske laget utlignet kort tid før pause. Da var det Mirko Ivanic som var sist på ballen.

Flere mål ble det ikke, verken i 2. omgang eller i ekstraomgangene. Dermed måtte det avgjøres på straffesparkkonkurranse hvem som tar seg videre til den fjerde og siste kvalifiseringsrunden og kamper mot greske Olympiakos.

Henning Bergs utvalgte scoret på sine fire første straffer, mens gjestenes Diego Falcinelli og Milos Degenec feilet. Jan Lecjaks satte inn den avgjørende straffen til 4-2, og dermed kan Henning Berg forberede sine gutter på to avgjørende omspillkamper om plass i mesterligaen.

Lykkes ikke det, blir det europaligaspill som trøst.