Straffe-drama sendte Aston Villa til opprykksfinale

(West Bromwich - Aston Villa 1-0, sammenlagt 2-2, Villa videre på straffer). Aston Villa tok seg tirsdag kveld videre til finalekampen om opprykk til Premier League etter å ha slått WBA på straffespark.

Aston Villa hadde med seg en 2-1-ledelse fra det første oppgjøret på Villa Park, men klarte ikke holde på sammenlagtledelsen lenger enn 29 minutter borte på The Hawthorns.

Etter en sjansefattig halvtime fikk hjemmelaget innkast som WBA utnyttet til fulle. Mason Holgate kastet langt og inn i feltet, der Craig Dawson ruvet høyest. Med pannebrasken sendte han ballen i nettet – og da var lagene like langt sammenlagt.

Etter en jevnspilt førsteomgang tok hjemmelaget over styringen på eget gress etter pause, men gjestene ridde av stormen og kampen jevnet seg ut igjen. Men derfra og ut var det Aston Villa for alle penga, etter at hjemmelagets Chris Brunt fikk rødt kort etter en stygg takling like utenfor egen sekstenmeter.

Dermed måtte WBA avslutte kampen med en mann mindre på banen.

To straffebom

Aston Villa presset på for scoring, men Sam Johnstone i WBA-målet sto i veien for bortelagets sjanser i ordinær tid. Heller ikke i løpet av de fem tilleggsminuttene klarte bortelaget å utnytte overtallet, og kampen gikk dermed til ekstraomganger.

Også gjennom ekstraomgangene presset Aston Villa på for den avgjørende scoringen, men heller ikke i de 30 ekstra minuttene fant ballen veien til nettet, og dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Villa-keeper Jed Steer reddet WBAs to første straffer, mens Aston Villa satte sine to. Vertene scoret riktignok på sine tre siste, men gjestene satte til sammen inn fire av sine fem straffer og er dermed klare for opprykksfinalen på Wembley.

Der møter de vinneren av den andre semifinalen som spilles mellom Derby og Leeds. Der leder Leeds 1-0 fra den første kampen før returoppgjøret på Elland Road onsdag.

Finalen spilles på Wembley, og vinneren der rykker opp til Premier League.

Gult kort til Johansen

Stefan Johansen startet kampen for hjemmelaget, men markerte seg ikke nevneverdig utover et gult kort i løpet av de 70 minuttene han var innpå.

Den norske landslagskapteinen har siden i januar vært utlånt til West Bromwich. Ifølge Birmingham Mail skal Johansen tilbake til Fulham, som rykket ned fra Premier League denne sesongen.

Johansen skal ifølge avisen være en del av planene til Fulham-manager Scott Parker i mesterskapsserien til høsten.

Engelsk opprykkssluttspill fotball tirsdag, semifinaler:

Mesterskapsserien, 2. kamp:

West Bromwich – Aston Villa 1-0 (sammenlagt 2-2, Aston Villa videre på straffer).

Spilles onsdag: Leeds – Derby (1-0).