Sport

Støtter Bymisjonen

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen er livet mer enn å gå fortest mulig på ski.

BEITOSTØLEN (Dagsavisen): – Toppidretten er så individualistisk. Derfor prøver jeg å balansere dette litt ut med å bruke tid og krefter på et mellommenneskelig engasjement, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagsavisen, før sesongen gås i gang på Beitostølen.

– Og da tok jeg kontakt med Kirkens Bymisjon, forteller hun videre.

Gir glede

– Kirkens Bymisjon gjør masse for de svakeste i vårt samfunn. Derfor gir dette engasjementet meg mer enn det koster. Da føler jeg at jeg jobber med viktige ting, sier hun og forteller om møter med folk som gruer seg til jul.

– Nå stiller jeg opp når Bymisjonen trenger hjelp til noe. Dessverre har jeg ennå ikke besøkt Suppekjøkkenet – som lager middag til 150 mennesker hver dag – men det står på lista mi over ting jeg skal gjøre. Og Suppekjøkkenet skal jeg besøke så fort sesongen er over, lover hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

En partner

Astrid Uhrenholdt Jacobsen – som også studerer medisin – forteller også at hun leter etter en mulig kommersiell partner som kan bidra til bedre økonomi for Bymisjonen.

– Jeg er fortsatt på leit, men dette er en spennende tanke, sier hun.

Men akkurat i dag handler det meste om langrenn.

Uten mesterskap

Nå går hun inn i en mesterskapsfri sesong.

– Men det er like spennende likevel. Og du får en mesterskapsfølelse når du kommer inn i Tour de Ski, sier hun om sesongens høydepunkt.

For to år siden ble hun nummer to opp den avsluttende monsterbakken i al di Fiemme.

– Og da hadde jeg en stor smørebom i det andre rennet, uten at det ødela til slutt

– Og ikke noe er bedre enn å lykkes der, smiler hun.

Det måtte være i Bymisjonen.

Mer fra Dagsavisen