Stortap for bandyjentene: – Publikum hadde fortjent at vi var på topp

(Norge - Sverige 1-11). Norge sin kamp mot Russland var ferdig bare to timer før de skulle møte VMs beste lag i Sverige. Det endte som det måtte – med stortap.

FROGNER STADION (Dagsavisen): For da klokka viste rundt 16.00 blåste dommerne av oppgjøret mellom Norge og Russland på Voldsløkka, en kamp russerne vant 2-0.

To timer senere blåste de samme dommerne i gang A-VMs siste gruppespillskamp mellom Norge og Sverige – og det på Frogner Stadion. Da hadde Sverige hvilt i to timer mer enn Norge.

- At vi så vidt rekker fra den ene banen til den andre for å spille… Publikum hadde fortjent at vi hadde vært på topp etter en tøff kamp mot Russland. Man kan prøve det i et fotball-VM. Det hadde ikke gått og hadde ikke vært aktuelt, sier trener Arild Aamodt etter kampen oppgitt.

Nesten uten betydning

- Heldigvis var vi i semifinalen før kampen, men det hadde vært krise om kampen hadde vært tellende, fortsetter treneren.

Mot Sverige åpnet Norge bra og spilte jevnt med svenskene til det var spilt kvarteret av den første omgangen. Så kollapset det.

Svenskene scoret fire mål på fem minutter og 36 sekunder. Da var sto det 6-0 og kampen var avgjort.

- De scoret 1-0 tidlig. Så mistet vi det litt. Vi blir stressa og for ivrige. Man tenker at man må løse opp i situasjoner på egenhånd istedenfor å gjøre det som lag. Da blir det vanskelig, sier Ingebjørg Kvaal-Knutsen.

Reduseringen

I den andre omgangen scoret Sverige ytterligere tre til 9-0 før desibelnivået økte på Frogner Stadion. Ingrid Bjonge spilte en lekker pasning til Helle Berntsen-Lillejord, som fikk tid og rom før hun skjøt fra 20 meter. Ballen gikk via Sverige-målvakt Sara Carlström og i mål. Da var det kjempestemning på tribunen.

– Det var utrolig gøy! Selv om vi lå under 0-9. Da viste vi at vi også at vi kan, sier Kvaal-Knutsen.

Med hvert sitt mål på tampen fastsatte Malin Persson og Linnea Persson sluttresultatet til 11-1. Likevel spilte Norge mye bedre de siste 30.

Har håp om finale

– Vi var litt mer på i den andre omgangen. Vi fikk til en del spill og hadde en del angrep, som vi ikke hadde sjanse på i 1.omgang. Også scorer vi mål. Vi er mye mer fornøyd med 2.omgang, det sier jentene også. Vi var ikke på i den første, mer fornøyd med den første. 

– Vi hadde en tøff kamp i beina mot Russland, der vi spilte veldig bra. Der fikk vi til vårt eget spill og hadde mange sjanser. Mot Sverige gjorde vi ikke det, i store deler av kampen. Vi var ganske slitne, både i hodet og i beina, sier Kvaal-Knutsen.

Likevel hadde ikke kampen noe betydning, for Sverige hadde vunnet gruppen og Norge nummer tre uansett utfall i oppgjøret.

Så hvordan skal de ta seg til en historisk VM-finale?

– Vi hadde bra tak på Russland torsdag, selv om isen var dårlig. Har vi hodet med oss og forbereder oss godt har vi muligheten til å ta dem, avslutter Kvaal-Knutsen. 

KAMPFAKTA

VM bandy for damer torsdag:

Norge – Sverige 1-11 (0-6)

Frogner stadion

Mål Norge: Helle Berntsen-Lillejord.

Sverige: Linnea Larsson 3, Matilda Plan 2, Malin Persson 2, Sanna Gustafsson, Matilda Svenler, Tilda Ström, Lisa Östman.

Utvisninger: Ingen.

Øvrige kamper torsdag:

Finland – Russland 1-3, Sverige – USA 8-0, Russland – Norge 2-0, USA – Finland 2-3.

Sluttstilling: 1) Sverige 8 (23-3), 2) Russland 6 (13-4), 3) Norge 3 (4-15), 4) Finland 2 (5-8), 5) USA 1 (3-18).

Semifinaler fredag: Sverige – Finland, Russland – Norge.

Finale og bronsekamp spilles lørdag.