Stortap for Aker mot topplaget Storhamar etter svak 2.omgang

(Aker - Storhamar 21-33). Aker hang bra med mot Storhamar i åpningen i onsdagens oppgjør, men gjestene viste hvorfor de er et topplag utover i oppgjøret de til slutt vant 33-21.

Av Even Lübeck

BYGDØHUS (Dagsavisen): Da lagene møttes i september vant Storhamar 40-20 over Aker i Hamar. Så ille ble det ikke onsdag da lagene møttes på Bygdøy, men også denne gangen var Storhamar overlegne. Et Storhamar-lag som for øvrig spilte NM-finale for senior samme dag som Aker spilte NM-finale for junior, med mange av de samme spillerne som spilte onsdag.

Etter en god 1.omgang av Aker, der de bare var under med fire (11-15), kollapset de i den andre omgangen og tapte den 10-18, og kampen 21-33.

– Ikke veldig morsomt

Det var ikke noe stor kamp dessverre. Vi blir veldig defensive i duellene i alle spillets faser. Vi er et ungt lag og stiller med ti som holder junioralder, da vil det svinge prestasjonsmessig. Vi har gjort en god sesong, men i dag blir vi for feige og for defensive. Storhamar får holdt i gang ballen over tid gang på gang og da ender vi på etterskudd, sier Aker-trener Henrik Wilhelmsen til Dagsavisen etter kampen.

Marielle Nordvang og Karoline Lund ble delt toppscorere for Aker med fire mål hver.

29 skuddbom er for mye. Vi forvente mer av oss selv enn det vi leverer i dag.

Det var ikke så veldig morsomt. Jeg håper på bedre kamper enn det her, er det første Ane Cecilie Høgseth svarer når vi spør hvordan det var å spille mot Storhamar.

Hun fortsetter:

De er et lag som er flinke til å bruke bredden, og de har gode kanter. Det gjør at vi må stå bredere i forsvar, som gjør at det blir mye rom. Vi er litt feige i dag, både fremover og bakover. Vi spiller bare på det safe, og da blir det vanskelig når motstanderne ser det. Det var en skuffende prestasjon fra vår side. Vi vet hva vi er gode for, men vi klarte ikke å vise det og begynte å henge med hodet tidlig. Det gjør ikke ting noe bedre.

21-33-tapet er Akers andre på rad og deres tredje de siste fire kampene. Aker er nå nummer seks med 13 poeng etter 13 kamper. De åtte beste går til sluttspill. Til tross for onsdagens tap, er trener Wilhelmsen meget fornøyd med de første 13 kampene.

Vi er strålende fornøyde med åpningen på sesongen, det er det ingen tvil om. Vi har også møtt fire av de beste lagene, så nå møter vi flere lag som er rundt oss på tabellen. Men det skal ikke være en hvilepute å være fornøyde med det vi har levert. Ting går ikke av seg selv. Vi skal jobbe beinhardt fremover, er treneren dom.

Fornøyd er også Høgseth.

Jeg er veldig fornøyd med sesongen overall. Men vi må trøkke til på trening så det blir bra på kamper fremover. Møter gode lag – handler om å være disiplinerte og å gi alt. Det må vi gjøre på trening også. Vi må gi hverandre den motstanden vi møter på kamp. Men når vi spiller bra er vi gode.

Fulgte Storhamar tett i starten

Aker fikk en svak start på kampen og lå under 0-2 før de scoret to kjappe til 2-2. Deretter fulgte lagene hverandre tett i elleve minutter til 6-6 før Storhamar scoret tre på rad. Da tok trener Wilhelmsen timeout.

Storhamar fortsatte å kjøre i sitt høye tempo, samtidig som målvakt Stine Lidén vartet opp med flere gode redninger. Likevel klarte Aker å holde Storhamar på armlengdes avstand til pause. Da sto det 15-11 til gjestene i gult.

Vi brant også en del gode muligheter i 1.omgang .Det kunne vært helt jevnt til pause. Det er ikke så halvgærent, hvis vi skal trekke frem noen perioder som er ålreite.

Også i den andre omgangen kom gjestene best i gang. Storhamar scoret omgangens tre første mål før Aker gjorde mål. Men forskjellen i den andre omgangen var at Aker ikke hadde noe svar på Storhamars angrepsspill.

Det ble flere tekniske feil og bomskudd på hjemmelaget, mens gjestene i gult pøste på og bøttet inn mål. I løpet av de første 15 minuttene av den andre omgangen klarte bare Aker å score tre mål! Også da ble det tatt timeout av Aker, på stillingen 14-25.

Det er de første seks-syv minuttene av den andre omgangen som ødelegger kampen, sier Wilhelmsen kontant.

Timeouten så ut til å hjelpe, for Aker scoret sju mål det siste kvarteret. De klarte ikke helt å stenge igjen defensivt, og til slutt ble det tolvmålstap for «giganten» Storhamar.

Til neste uke møter Aker Fredrikstad borte.

Vi må gå litt mer i krigen, det gjorde vi ikke mot Storhamar. Vi må på med boksehanske og gi dem litt juling!

Oppsal-tap hjemme

Oppsal fikk det tungt hjemme mot Byåsen. Oslo-laget ledet både 1-0, 2-1 og 3-2, men så dro Byåsen ifra og var foran 13-6. Hjemmelaget avsluttet likevel omgangen sterkt og var bare under 11-14 etter de første 30 minuttene.

Den ledelsen klarte aldri Oppsal å hente inn. De tapte den andre omgangen 14-19 og kampen 25-33. Oppsals Sara Rønningen ble toppscorer med sju mål på sju forsøk.