Storspill da Ruud utlignet i Davis Cup

Casper Ruud storspilte og utlignet til 1-1 for Norge mot Georgia i den andre kampen i Davis Cup-oppgjøret fredag. George Tsivadze ble slått i strake sett.

Sifrene ble sterke 6-1, 6-0.

20 år gamle Casper Ruud viste hvorfor han er ranket som nummer 60 i verden. Han levnet ikke George Tsivadze særlige muligheter i det første settet og vant med 6-1 på bare 21 minutter.

I sett nummer to brøt Snarøya-gutten motstanderens serve to ganger til 3-0. Han så seg deretter aldri tilbake og vant enkelt 6-0. Kampen varte i bare totalt 46 minutter.

Tyngre start

Norge fikk imidlertid en dårlig start på Davis Cup-oppgjøret i Oslo da Victor Durasovic røk 5-7, 4-6 for Aleksadr Metreveli. Georgieren er ranket som nummer 695 i verden, mens nordmannen er rangert som nummer 323.

– Det hadde kanskje holdt å spille på det jevne, men det var vanskelige vindforhold. Jeg hadde dårlig feste, og kom for dårlig inn i slagene mine, sa Durasovic til Eurosport.

Durasovic tok innledningsvis sitt første servegame greit, men måtte tåle en breakball imot seg før han tok hjem gamet.

Han holdt sine server greit i første settet, men var aldri i posisjon til å bryte motstanderens serve. På stillingen 5-5 klarte derimot Metreveli å bryte fram til 6-5-ledelse og kunne serve hjem det første settet blankt til 7-5.

Tidlig brudd

Durasovic hadde heller ikke noen god start på det andre settet og ble brutt direkte i sin første serve.

For første gang i duellen hadde Durasovic mulighet til å bryte motstanderen serve to ganger. Han utnyttet muligheten andre gang og utlignet til 3-3.

I de neste gamene skulle 22-åringen spille med sola i ansiktet og fikk problemer. Han tapte blankt i både motstanderens og sin egen serve slik at Metreveli kunne serve kampen hjem til 6-4.

Lørdag skal det spilles en double og to singlekamper. Vinneren av oppgjøret skal spille om opprykk til nivå 1, det høyeste nivået i Euro/Afrikansk sone og det nest høyeste totalt.