Storspill av Nyland sendte Aston Villa til ligacupfinale

(Aston Villa - Leicester 2-1, 3-2 sammenlagt). Aston Villa er klar for ligacupfinale etter seier 2-1 over Leicester og 3-2 sammenlagt. Finalen blir klubbens niende. Ørjan Nyland sto en meget god kamp.

Av Even Lübeck

Det så ut til å ende 1-1 og ekstraomganger på Villa Park, men i det 93. minutt dukket innbytter Trezeguet opp og sendte hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring.

Det gjør at det er Aston Villa, som startet med Ørjan Nyland i mål, som skal spille ligacupfinale - enten mot Manchester City eller Manchester United.

Nyland gjorde sakene sine godt og kunne lite gjøre med 1-1-målet. Han sto en god kamp og klarte å ri unna stormen som Leicester kom med på tampen av oppgjøret. Det ble spilt sju tilleggsminutter.

Fem ganger har Aston Villa vunnet ligacupen tidligere - i 1960/61, 1974/75, 1976/77, 1993/94 og 1995/96. De har spilt åtte finaler før.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 12 minutter. Jack Grealish tok med seg ballen inn i 16-meteren til Leicester, før han vendte og slapp til en fremadstormende Matt Targett. Han hamret ballen i mål med venstrefoten fra åtte meter.

Kelechi Iheanacho utlignet til 1-1 20 minutter før slutt da han dukket opp på bakerste stolpe og banket inn kampens andre mål etter pasning av Harvey Barnes.

Og det så ut til å bli ekstraomganger, helt fram til Trezeguet avgjorde kampen på overtid. Ahmed Elmohamady slo inn i boks og fant Trezeguet på bakerste stolpe, som på helvolley bredsidet inn 2-1 og sendte Villa til ligacupfinale.