Sport

Store navn forsvinner fra Kjelsås

Kjelsås’ toppscorer Walid Chafouk Idrissi, og lagets kaptein Magnus Aasarød er begge ferdige på Oslos tak

Bilde 1 av 3

Det kunne lagets trener, Eivind Kampen, bekrefte overfor Dagsavisen da vi møtte han onsdag.

– Kaptein Aasarød trapper ned, det vil si; han blir værende i klubben, men vil i utgangspunktet ikke spille 2. divisjon. Han skal være med å trene, og bidrar inn mot rekruttlaget, men trener mindre enn tidligere. Litt familieliv og jobb som tar for mye tid, sier Kampen, og legger til:

– Det er et tungt tap.

Foreløpig har ikke Eivind Kampen bestemt seg for hvem som kommer til å bli Kjelsås sin kaptein kommende sesong, men mye tyder på at visekaptein Jesper Solli nå rykker et hakk opp.

En annen som trolig også vil forsvinne er Walid Chafouk Idrissi. Den sterke, målfarlige spissen ble Kjelsås sin toppscorer, med 13 mål, forrige sesong.

– Det ser ut som Idrissi er tapt for oss, konstaterer Kampen, før han begrunner.

– Han har interesse fra toppklubber, så for han tror jeg det står mellom å kjøre på med det, eller så gir han seg med fotball. Han er litt i den leia, sier Kampen, som kan melde om interesse fra klubber både i 1. divisjon, og eliteserien.

– Det har vært interesse fra begge steder. Så han kunne vært eliteseriespiller nå hvis han ville det, også har han vært litt sånn i tenkeboksen på om han skal satse på fotball eller jobb da. Uansett så lar det seg ikke kombinere med den semiløsningen å spille i 2. divisjon hos Kjelsås.

– Så han vil uansett ikke bli værende her?

– Det er i hvert fall slik det ser ut som akkurat nå, svarer Kampen, som innrømmet at tapet av Aasarød og Idrissi blir svært tungt. I tillegg forsvinner også Axel Pedersen, som har vært en viktig bidragsyter på A-laget til Kjelsås i mange sesonger.

– Vi må ikke glemme Axel, han har vært viktig for oss. Han trapper ned litt på samme måte som Aasarød, og blir værende i klubben, så der har vi døra litt på gløtt da. Både for han, og Magnus for så vidt.

Stor pågang

Samtidig kunne Kampen fortelle at også midtstopper Brattberg Lund har gitt seg, og at vingen Victor Wikheim har dratt videre til Ullern.

I sommer forsvant også blant annet Mohammed Jatta og Sander Birkeland.

– Det er en del borte fra i fjor vinter, samtidig har vi beholdt veldig mye av ramma da, sier Kampen.

Men det er ikke mangel på spillere som ønsker å prøve seg på Oslos tak. Bare i løpet av Dagsavisens prat med Eivind Kampen tikket intet mindre enn seks henvendelser om prøvespill inn på telefonen til Kjelsås-treneren.

– Det er ikke unormalt. Det er veldig mange henvendelser nå, kan han opplyse.

Han stusser samtidig litt over hvor mange agenter det er som tar kontakt, og forteller at han av og til godt kunne tenke seg at spillerne selv tok kontakt.

– Dersom de selv hadde ringt og gitt et godt inntrykk av seg selv tror jeg det kunne gitt like mye napp som at en eller annen agent skal kontakte meg for dem, forteller han.

Nye fjes

Men foreløpig har Kampen god kontroll på hva han ønsker seg inn, og flere erstattere er allerede på plass.

– Vi har signert Jonas Levernes (20) fra Vålerenga, forteller Kampen.

– I Vålerenga har han vært midtstopper, det blir han ikke her. Vi håper å utvikle han som sentral midtbanespiller. Det er jo en ung spiller som har allerede my erfaring da, da han spilt mye 2. divisjon for Vålerenga sist de var oppe, forteller Kampen om sønnen til tidligere VIF-helt Bjørn Arild Levernes.

Også en annen tidligere VIF-spiller er klar for Kjelsås.

– Rino Falk Larsen er også klar for oss. Han var jo veldig heit, og så har han røket korsbåndet to ganger, så han må bygges litt opp igjen, forklarer Kampen, og fortsetter:

– Han kan brukes på midtbanen og framover. Han kan spille kant, sentral, hengespiss, og spiss. Han kan egentlig spille alt på midten og fram.

Tynnere, men mer konkurransedyktig tropp

Samtidig vil Kampen gjerne ha inn noen til før han er helt fornøyd. Klubben svært nær ved å signere en spiss, men det var ennå ikke klart da vi kontaktet Kampen fredag.

– Det er like rundt hjørnet, men ingenting er bekreftet ennå, var beskjeden fra Oslo nord.

– Vi må også ha inn en midtstopper til. Så får vi vurdere litt om vi henter inn en sentral (midtbane) til, eller en kant, det er litt sånn regnestykker.

– Dette er spillere som er gode nok til å gå rett inn i elleveren?

– Det har vært greia vår nå, at vi skal ha en litt mindre tropp enn tidligere, og tanken er at alle skal kunne brukes. Det er ikke mange langtidsprosjekter her nå. Det skal være en veldig konkurransedyktig gruppe, så alle disse skal jo inn og konkurrere om en plass i elleveren.

– Er det noen egne unggutter som er i nærheten?

– Vi har jo hospitanter som er med i gruppa vår nå, men ikke tatt opp noen permanent i år, sier Kampen, som samtidig forklarer at en tynnere, men mer konkurransedyktig tropp, også kan være positivt for de yngre.

– I og med at vi har en litt mindre tropp så er det litt større rom for hospitering, sier han.

– Og hvis dere får skader, og suspensjoner så er det her dere skal hente erstatterne?

– Da skal vi lene oss på ungdomsgruppa. Det er tanken. Folk tar steg fort, så det er vanskelig å spå, sier Kampen som forklarer at en tøffere andredivisjon har ført til at det å bruke egne unggutter har blitt vanskeligere.

– Det var lettere å ta opp unggutter for tre år siden, i gamle annendivisjon. Da hadde du gjerne en 3,4,5,6 kamper i året mot noen lag der det var lett å slippe til unggutter. Vi har blitt sterkere, men det har også konkurransen blitt, så det er tøffere å slå igjennom på dette nivået nå, enn det var, konkluderer Kampen.

Mer fra Dagsavisen