Stopperen berget Vålerenga i Trondheim – med feil fot!

Rosenborg – Vålerenga 1-1 (1-0). Vålerenga jaktet sin første seier på Lerkendal siden 2005, men måtte nøye seg med ett poeng. Ivan Näsberg ordnet poengdeling med volley.

– Det er alltid deilig å ta poeng her. Det er ikke ofte vi gjør det. Vi kjemper på, vi blir bare bedre og bedre, sa Ivan Näsberg til Eurosport etter kampslutt. En glisende VIF-stopper sa følgende om sin 1-1-scoring på volley:

– Det er egentlig sjokkerende at de stive hoftene kom helt opp der. Det skjer ikke ofte, men jeg skal nyte det. Det var deilig.

Resultatet i Trondheim gjør at Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo står med åtte poeng etter fem runder i Eliteserien 2020. Det holder til en foreløpig 7.-plass, men VIF er kun poenget bak tabelltreer Kristiansund.

Vond statistikk

Før onsdagens match pekte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på at selv om VIF hadde en svak statistikk mot Rosenborg – kun én seier på de siste 25 møtene – hadde han selv en god Lerkendal-statistikk med gamleklubben Odd.

– He-he. Han er flink til å skryte av seg selv. Men i dag synes jeg det er vi som skal ha mest av æren, sa en humrende Näsberg om prestasjonen på Lerkendal.

Men det startet ikke etter oppskriften for Fagermo og VIF i Trondheim. Marius Lundemo sendte nemlig Rosenborg i føringen med en perlescoring etter 20 minutter. Midtbanemannen curlet ballen opp i venstre kryss bak en sjanseløs Kristoffer Klaesson i VIF-buret.

Heldigvis for et hardtkjempende Vålerenga utlignet Ivan Näsberg fortjent drøye elleve minutter før full tid. Etter klabb og babb på corner sendte den venstrebeinte midtstopperen ballen i mål med høyrefoten, så vidt via RBK-stopper Tore Reginiussen. Näsberg og VIF-lagkameratene feiret vilt. Kanskje ikke så rart – Näsbergs forrige scoring kom hjemme mot Aalesund (5-1-seier) i oktober 2017. Onsdagens mål mot RBK er kun hans andre i serien for VIF.

Begge lag prøvde å mobilisere til en sluttspurt i et jevnspilt og fartsfylt oppgjør, men det ebbet til slutt ut i poengdeling for de to.

Tidligere VIF-spiss Torgeir Børven, som nylig senket VIF og gamlesjef Dag-Eilev Fagermo som Odd-spiss, kom inn for Rosenborg etter en drøy time. Men Vålerenga-forsvaret kneblet måltyven denne gangen.

Les det vi skrev før kampen: Fagermo gjør én endring i elleveren mot Rosenborg

Finne-sjanse

Vålerenga hadde en gigamulighet ved Bård Finne allerede før minuttet var spilt på Lerkendal. Hordalendingen kom seg fri i boksen nesten uten motstand, men ventet for lenge med avslutningen og satte ballen over via RBK-back Vegar Eggen Hedenstad.

Seks minutter etter var det hjemmelagets tur til å true. Pål-André Helland slo en god corner, men til VIFs lettelse stanget Even Hovland ballen i stolpen og ikke i mål.

Etter Lundemos scoring i det 20. minutt, lot ikke Fagermos elever seg demotivere. Matthias Vilhjalmsson kom til en kjempesjanse etter innlegg fra Christian Dahle Borchgrevink på høyre sju minutter før pause, men islendingens heading gikk utenfor fra kort, skrått hold.

– En god førstomgang. Fin utvikling av oss. Det er ting å rette på, men vi gjør mye bra. Vi har skapt sjanser som gjør at vi burde hatt et mål, sa VIF-trener Fagermo i pausen.

Etter hvilen fortsatte kampen å vippe. Begge lag ønsket å angripe, men uten å komme til de helt store sjansene. Innbytter Felix Horn Myhre fikk kombinert seg inn i RBK-boksen i det 68. minutt, men i skuddøyeblikket fikk flere av vertenes spillere kastet seg ned og blokkert med nød og neppe.

Kort etter kom RBK til en god mulighet ved Pål-André Helland fra skrått hold, men vingens forsøk gikk i nettveggen fra skrått hold.

Etter Näsbergs fulltreffer ble det ingen flere scoringer på Lerkendal. Nå må VIF og Fagermo fokusere på kampen mot Aalesund i neste runde. Den går på Intility Arena lørdag.

Rosenborg – Vålerenga 1-1 (1-0)