Stolpene stod i veien for Skeid

(Notodden - Skeid 1-1). Skeid skapte mer enn nok til å slå Notodden i søndagens 1. divisjonskamp mot Notodden, men slet med uttellinga.

Skeid spilte en glimrende førsteomgang borte mot Notodden, og ledet fullt fortjent 1-0 til pause etter at David Tavakoli åpnet målkontoen i det 14. minutt etter et forferdelig utspark fra Notodden-keeper Nils Johansson. Ballen gikk lavt, og rett i beina på Mohammed Mahnin, som på direkten slo ballen til Tavakoli, som hamret ballen bak en utspilt målvakt.

Skeid kunne fort ha scoret mer, og langt på vei avgjort kampen i løpet av de første 45, men Notodden holdt unda.

Rota det til

Likevel virket ledelsen relativt komfortabel, men etter hvilen våknet vertene litt mer til live, og kampen jevna seg mer ut.

Notodden skapte imidlertid ikke mye trøbbel for Skeids forsvar og keeper. Men i det 61. minutt sørget en litt voldsom inngripen fra Kim Skogsrud i en hodeduell på kanten av 16-meteren for at Notodden ble belønnet med straffe. Tom Nordlie og Skeid-spillerne argumenterte for at forseelsen fant sted på utsida av 16-meteren, men dommeren var klar i sin sak, og Skogsrud fikk med seg et gult kort på kjøpet. For forseelsen, ikke argumentasjonen.

Gaston Salasiwa gjorde ingen feil fra 11-metersmerket, og sørget for utligning.

Nettsus så ut til å være noe Notodden-spillerne tente på, og ti minutter etter utligninga burde hjemmelaget tatt ledelsen da Martin Brekke endte opp med ballen helt alene, to meter fra mål etter et frispark. Men spissens avslutning gikk rett på Idar Nordby Lysgård i Skeid-buret.

To i metallet

Kun minuttet etter Notoddens gigantsjanse var Skeid, og Tavakoli på farten igjen. Spissen plukka opp en ball etter en duell litt utafor 16-meteren, og klemte til på volley. Det ville vært en fantastisk scoring, men ballen klinka i tverrliggeren, og gikk over.

Tre minutter senere var det Hassan Yusuf sin tur til å forsøke seg. Skeids midtbanespiller dro seg forbi på høyresida, og forsøkte skuddet. Yusuf overlistet keeper Johansson, men også han fikk kun smake på lyden av ball mot metall. I stolpen, og ut.

Utvisning

Med andre ord hadde begge lag sjanser til å vinne kampen, men sett under ett var det Skeid som var nærmest full pott, men det endte altså med poengdeling, 1-1.

På tampen pådro Kim Skogsrud seg sitt andre gule kort da han stoppa en potensielt farlig kontring for Notodden. Det var imidlertid kun et par minutter igjen av kampen. Men det ble hektisk på Skeid-benken.

Neste test for Skeid kommer om en uke. Da venter Jerv på Norde Åsen.

1. divisjon, andre serierunde søndag:

Notodden – Skeid 1-1 (0-1)

519 tilskuere

Mål: 0-1 David Tavakoli (15), 1-1 Gaston Salasiwa (str. 62).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: David Tavakoli, Kim Skogsrud, Moa Mahnin (Mohammed Mahnin), Skeid, Abubakar Aliyu Ibrahim, Notodden.

Rødt kort: Kim Skogsrud (90, to gule), Skeid.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Kim Skogsrud, Tom Skogsrud, Ayoub Aleesami, Stian Pettersen - Mohammed Mahnin, Henning Tønsberg (Johannes Andres Nunez Godoy, 75) Andresen, Hassan Yusuf - Mesut Can (Mats Andersen, 90), David Tavakoli, Johnny Buduson (Ahmed el Amrani, 79).

Øvrige resultater:

HamKam – Tromsdalen 2-1, Jerv – Strømmen, 1-1 KFUM Oslo – Start 1-2, Raufoss – Sandefjord 0-2, Sandnes Ulf – Nest-Sotra 0-0, Ull/Kisa – Sogndal 3-0.

Spilt lørdag: Aalesund – Kongsvinger 1-0.