Sport

Stokke: – Jeg kjenner til litt interesse derfra

Benjamin Stokke (30) har fått en henvendelse fra gamleklubben Kristiansund. Foreløpig har ikke Vålerenga-spissen besluttet hvor fotballframtiden ligger.

VALLE HOVIN (Dagsavisen): Stokke har vært ute i kulden etter ankomsten til Vidar Örn Kjartansson i sommer. Nå er kontrakten hans med Vålerenga i ferd med å gå ut.

– Vi venter med det til sesongen er over. Vi får ta de samtalene da, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen om framtiden til spillere som Stokke og Magnus Lekven, som begge har utgående kontrakt.

Stokke sier følgende til Dagsavisen om VIF-framtiden:

– Det er ikke blitt tatt noen avgjørelse ennå. Jeg har en dialog med Vålerenga. Vi har snakket litt sammen, og det er ikke tatt noen avgjørelse verken fra meg eller dem. Så får vi se. Det blir nok en avgjørelse snart.

Gamleklubben Kristiansund, der Stokke gjorde sine saker svært bra før han dro til dansk fotball, er på ballen.

– Jeg kjenner til at det er litt interesse derfra, ja. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer enn det. Vi får se de neste ukene om det kan skje noe. Om man blir enige om noe der. Jeg får bare ta et valg på et tidspunkt, sier 30-åringen.

Les hva Stokke sa da han kom til VIF: Stokke følte seg urettferdig behandlet i Danmark. Nå får han en ny start i Vålerenga (+)

VIF har forhørt seg

– Hva er førstevalget for egen del, Stokke?

– Man vil jo helst spille fotball, da. Litt mer enn det man har gjort i høst. Slik som situasjonen har vært for meg i VIF i høst, da det ikke har blitt noen minutter, det har man ikke lyst til. Så snakker jeg med klubben nå. Det skal jo være et par spisser her. Matti (Vilhjalmsson) forsvinner, så situasjonen blir nok litt annerledes neste år. Kanskje det er muligheter for flere kamper. Så det blir en vurdering på om man ønsker å være i en utfordrerposisjon, svarer han.

– Hvilke signaler har du fått fra Dag-Eilev Fagermo og resten av trenerteamet?

– Det har egentlig vært positivt, det. Vi snakket sammen nå nylig. Det har tatt litt tid, men de har forhørt seg om det kan være interessant for meg å fortsette her. Jeg har sagt mitt til dem, og de har sagt litt hva de kunne tenke seg. Så får vi se om begge parter er innstilt på å fortsette samarbeidet.

– Hva sier magefølelsen din per i dag – er du mer interessert i å dra et sted der du ikke må være i utfordrerposisjon?

– Jeg tenker jo, sånn for meg selv og mine ambisjoner, at jeg ønsker å spille og å påvirke et lag i Eliteserien. Så får vi se. Det er stadig ting som skjer i fotballen. Man vet aldri det ene eller det andre, men per nå, slik som følelsen min har vært i det siste, så frister det å spille fotball fast. Men så kan det bli en spennende sesong her neste år også. Det kan fort bli spill i Europa. Og NM og litt forskjellig, med andre ord flere kamper. Så jeg har ikke helt bestemt meg.

Les også: Stokke ivrer etter å spille (+)

Alternativer

Og det synes å være alternativer der ute.

– Jeg har snakket litt med agenten min, og vi har vært i kontakt med flere klubber. Så det er litt interesse. Så får man ta det valget som passer meg og familien best. Det kommer en liten gutt om noen uker, så det skal passe for alle sammen, sier Stokke.

Han bekrefter at familieforøkelsen gjør norsk fotball til det mest aktuelle.

– Ja, mest sannsynlig. Så lever man litt i fotballbobla uansett hvor man spiller, så ingenting er hugget i stein på at det må være på Østlandet, for eksempel. Hvis det er en spennende klubb, er alt mulig.

Nå ser han mot siste serierunde, der Vålerenga kan sikre tredjeplass med tre poeng mot Start på Intility Arena.

– Vi må bare gå inn for å vinne der. Gjør vi det, så har vi bronsen. Det er det vi fokuserer på. Så får de andre kampene leve sitt liv. Men blir helt sikkert nervepirrende innspurt. Det gleder vi oss til, sier Stokke.

Dagsavisen var i kontakt med Kristiansund-ledelsen tirsdag, men KBK ønsker ikke å uttale seg i saken.

Mer fra Dagsavisen