Sport

Stokke ivrer etter å spille

Benjamin Stokke mener det er for tidlig å si noe om sin egen situasjon etter kun én kamp, men erkjenner at kampen om spilletid plutselig har blitt mye vanskeligere enn den var da han signerte for 2,5 måned siden.

23. juni ble Benjamin Stokke presentert som ny Vålerenga-spiss på en kontrakt ut sesongen. 2,5 måned senere hentet Vålerenga tilbake Vidar Örn Kjartansson, og plutselig ser kampen om spilletid mye vanskeligere ut.

– Kampen om å få spilletid på A-laget har plutselig blitt mye verre enn da jeg ble hentet. Man kan tenke mange forskjellige tanker rundt det, men fakta er at enda en god spiss har signert, så nå har vi et veldig godt spissteam der framme. Det eneste jeg kan gjøre med det er bare å stå på, og vise meg fram på trening og i kamp når jeg får muligheten til det og prestere så godt at jeg fortjener spilletid, forteller Stokke til Dagsavisen.

Les også: Usikker Kjartansson fikk roet nervene med hattrick i debuten (+)

– Ikke på rekruttlaget jeg vil spille

14 ganger har han vært involvert for Vålerenga denne sesongen, mens det bare har blitt tre fulle 90 minuttere for Stokke som returnerte fra to års opphold i danske Randers. Tre mål og ett gult kort er fasiten så langt.

– Som spiss lever du litt av tillit, så det spiller selvsagt inn på formen. Men jeg har fått en del minutter i banken, og situasjonen er mye bedre her enn den var på slutten av oppholdet i Danmark. Sånn sett klager man ikke, men en ivrer alltid etter å spille. Det er der fokuset ligger hver dag på trening, sier Stokke.

Mandag kveld fikk han spille 85 minutter i rekruttlagets 2-1-seier over Kjelsås, der Stokke bidro med mål og målgivende da VIF2 snudde kampen mot Kjelsås. Stokke satte selv inn det avgjørende 2-1-målet.

– Det er klart at det ikke er på rekruttlaget jeg helst vil spille. Det er gøy å spille med de gutta her og, for du ser at det er mye godt talent blant denne gjengen, men det er selvsagt på A-laget man gjerne vil spille. Der er det veldig god konkurranse om spilletiden nå, så alt man gjør her tar man med seg i selvtillitsbanken og jobber videre med, sier Stokke.

Les også: Stokke med mål og målgivende da VIF2 snudde mot Kjelsås (+)

Håper på flere sjanser på A-laget

Ni minutter brukte altså Vidar Örn Kjartansson på å score like mange mål som det Stokke har klart på de 601 minuttene han har fått siden han ankom hovedstaden.

– Man gleder seg alltid over seier, og Vidars mål bidro jo til det. Tre poeng, og muligheten for å kikke oppover på tabellen, er jo det du jobber for på hver eneste trening slik at du kan bidra til at ting snur her etter en del middelmådige sesonger. Men man vil jo selvsagt alltid være ute der selv og bidra, og føler at man er litt mer med på det hvis man selv er på banen. Det er klart, sier Stokke.

Tønsberg-gutten som er født i Oslo, signerte en kontrakt ut sesongen da han kom. Selv om konkurransen har blitt en helt annen nå, og spilletiden med det kanskje ikke blir helt som han håper, mener han det er for tidlig å trekke noen konklusjoner etter én kamp med Vidar Örn Kjartansson i laget.

– Vi pusher hverandre på trening alle tre, og er klare til å ta de minuttene vi får. Nå var det Matti (Vilhjalmsson) som fikk 30 minutter på søndag, så får vi bare se fremover. Det er for tidlig å si noe om situasjonen etter bare en kamp, og det blir mange tøffe kamper fremover også. Det kan være at en av oss passer godt til en kamp, mens en annen passer bedre til en annen kamp. Sånn det har vært til nå har vi rullert fint, men selvsagt håper jeg på flere sjanser enn jeg har fått i det siste, forteller Stokke.

Les også: Sahroaui har studert Zahid for å kickstarte Kjartansson-samarbeidet (+)

Mer fra Dagsavisen