Sport

Sto alene igjen

Med et fattig poeng på fire kamper og 2–13 i en katastrofal målforskjell, sto Aalesund-trener Harald Aabrekk alene igjen. Da hadde både spillerne og styret vendt ham ryggen.

– Vi har gått noen runder internt. Og vi lyttet selvsagt også til spillergruppa. Det er ingen tvil om at det skjedde noe i tillitsforholdet mellom trener og spillere, sier daglig leder i Aalesund FK, Henrik Hoff, til NTB.

Ingen tillit

Både styret i selve fotballklubben og Ålesund Fotball AS, var enstemmige i avgjørelsen om at nok var nok. Dermed var det ingen vei utenom for trener Harald Aabrekk.

– Styrene har gjort en grundig jobb i denne saken, sier Hoff.

Etter det som ble opplyst i går har det det siste døgnet vært en omfattende møtevirksomhet i klubben, der både spillerne, spillerutvalget, trenerteamet og det medisinske støtteapparatet er blitt tatt med på råd.

Disse møtene og samtalene var ikke til å misforstå for klubbledelsen; Harald Aabrekk hadde ikke lenger tillit som trener.

Dette bekrefter Fredrik Carlsen, som er talsmann for spillerne, overfor NTB:

– Han har ikke den nødvendige tilliten som behøves for å lede en eliteserieklubb. Jeg vil ikke gå inn på hendelser. Det er ikke bare de fire kampene som gjør det, sier Fredrik Carlsen.

Inntil videre skal Harald Aabrekks assistent Trond Fredriksen ta over hovedansvaret, mens Karl Oskar Fjørtoft blir assistenttrener fram til en permanent løsning er på plass.

– Jeg har stor tro på at de nye trenerne og spillerne skal løfte dette, sier Henrik Hoff.

Ilddåpen for det nye trenerteamet skjer allerede i morgen kveld når Kjetil Rekdal og hans menn er motstandere på Ullevaal stadion.

Krangler for åpen scene

Oppsigelsen av Harald Aabrekk fikk i går John Arne Riise til å tenne på alle pluggene. På Twitter gikk han rett i strupen på klubbledelsen generelt og styreleder Henrik Hoff spesielt:

«Nå må vel Henrik Hoff være den neste? Latterlig hvordan det jobbes i Aalesund nå. Ødelegger en flott klubb! Gir en trener 4 kamper!».

Preller av

Men kritikken fra Riise bare fnyser styrelederen av:

– Det er lenge siden jeg sluttet å bry meg om slike meldinger fra den kanten. Du vet hvorfor han sender dem? Han mener jeg ikke har gitt ham anerkjennelse og takket ham nok for det klubben fikk da vi solgte ham, sier Hoff til TV 2.

Det svarte John Arne Riise straks på:

«Registrerer at Hoff mener jeg sender meldinger hans vei fordi han ikke har gitt meg nok anerkjennelse. Viser bare hvor lite han vet», skrev han.

Det er kanskje unødvendig å legge til at Riise også tidligere har ytret sin misnøye med Hoffs jobb i Aalesund.

Mer fra Dagsavisen